Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2018

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΙΣΑΜΟΥ

Την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου ολοκληρώθηκαν τα δωρεάν μαθήματα ελληνικής γλώσσας που πραγματοποίησε το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Κισάμου. Τα μαθήματα είχαν στόχο την ανάπτυξη βασικών δεξιοτήτων επικοινωνίας στον προφορικό και γραπτό ελληνικό λόγο. Συμμετέχοντες από πολλές και διαφορετικές χώρες του κόσμου όπως τη Συρία, την Αλβανία, τη Γαλλία, τη Ρωσία, τη Γουϊνέα, το Μαρόκο, τη Ν. Αφρική, την Αγγλία και τη Σκωτία αποτέλεσαν μια διαπολιτισμική ομάδα με μία κοινή επιθυμία να ενώνει όλους: να μάθουν τη γλώσσα της χώρας που επέλεξαν για να μείνουν όπως οδήγησε τον καθένα η δική του προσωπική ιστορία. 
Η τελευταία ημέρα των μαθημάτων περιλάμβανε ανταλλαγή ευχών στην ελληνική γλώσσα και κέρασμα με γεύσεις από την Ελλάδα αλλά και των χωρών καταγωγής των συμμετεχόντων. Τη μικρή αυτή αυθόρμητη εκδήλωση πλαισίωσαν οι εκπαιδευόμενοι του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας παραρτήματος Κισάμου συνοδευόμενοι από τη υπεύθυνη του παραρτήματος εκπαιδευτικό κ. Μάχη Χουρδάκη.
Το Κέντρο Κοινότητας ευχαριστεί θερμά την εκπαιδεύτρια  κ. Αλεξάνδρα Λαθουράκη που για μια ακόμη φορά προσφέρθηκε εθελοντικά  και υλοποίησε με απόλυτη επιτυχία τις συγκεκριμένες ώρες μαθημάτων εκμάθησης ελληνικής γλώσσας καθώς και το Διευθυντή του 1ου Γυμνασίου κ. Γιώργο Ψαράκη για την ευγενή παραχώρηση σχολικής αίθουσας προκειμένου να φιλοξενηθούν τα μαθήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: