Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2018

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΨΗΦΙΔΩΤΩΝ ΙΜΚΣ

 Συνεχίζουν την παράδοση που λέει ότι στην Κίσαμο λειτουργούσε μια από τις καλύτερες σχολές ψηφιδωτών επί Ρωμαϊκών χρόνων. Μάλιστα δεν ήταν λίγοι εκείνοι που θεωρούσαν τα Κισαμίτικα Ρωμαϊκά ψηφιδωτά εφάμιλλα της Πομπηίας. Δάσκαλοι του ψηφιδωτού βρισκόντουσαν στην αρχαία Κίσαμο από κάθε μεριά του γνωστού τότε κόσμου για να φτιάξουν τα ψηφιδωτά των πλουσίων κατοίκων της. 
Στους χώρους του Τσατσαρωνάκειου πολυκέντρου της Ιεράς Μητρόπολης Κισάμου και Σελίνου λειτουργεί εδώ και μερικά χρόνια εργαστήριο ψηφιδωτών υπό την επίβλεψη του κ. Ρουκούδη με μαθητές κάθε ηλικίας. (φωτο) 
Μάλιστα ορισμένα έργα είναι υπέροχα και ελπίζουμε κάποτε να τα δούμε όλα μαζί σε μια έκθεση.







Δεν υπάρχουν σχόλια: