Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Δευτέρα 5 Ιουνίου 2017

ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΚΥΛΟΙ....

Σχολιάζει ο άλλος στην εφημερίδα του, τις επιστολές που κατά κύριο λόγο έχουν σταλεί αποκλειστικά στο blog. Έτσι σε μια απο αυτές που επώνυμα δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Κισάμου προτείνει να δοθεί σε πάρκο στην πόλη της Κισάμου το όνομα του πρώην Πρωθυπουργού κ. Κ. Μητσοτάκη, είναι αντίθετος και όπως αναφέρει έχουμε τόσες πολλές προσωπικότητες που θα μπορούσαμε ανάμεσα σε αυτούς να βρούμε ονόματα .....και να δώσουμε. Δεν αντιλέγω αλλά ο άνθρωπος προτείνει και φυσικά έχει το δικαίωμα και μάλιστα δεν κρύβεται αλλά το κάνει επώνυμα. 
Εξάλλου πολιτικά πρόσωπα είναι και είμαστε όλοι ... απο τους πρώην δημάρχους, ως και το μικρότερο ηθοποιό που έβγαλε η γειτονιά μας.... Φυσικά είμαστε απο τις λίγες πόλεις που έχουμε δρόμους και είναι ακόμα μετά απο 4-5 χρόνια ανώνυμοι ή κι αν τους έχουν δώσει όνομα (οι παλαιότεροι) άραγε έχουν σχέση με την πολιτική; 
Η αλήθεια είναι οτι εμείς δεν έχουμε δώσει το όνομα σε δρόμο, στους δυο πρώην μεγάλους δημάρχους του παλιού Καστελλιού, αυτοί που έκαναν τις πρώτες κινήσεις για να αλλάξουν το χωριό και να το κάνουν πόλη. Φουρναράκης και Λυγιδάκης. Εδώ είμαστε η πρώτη πόλη που επίσημα δεν έχουμε δώσει όνομα ακόμα στην πλατεία Κατράκη (κουμουνιστής επίσημα αυτός), αν και έχουμε μεταφέρει επίσημα την προτομή του. (ακόμα την λένε πλατεία ΟΤΕ). Δεν ξέρω αν είναι πολιτικό πρόσωπο ο Βενιζέλος που του δώσαμε μια πλατεία κάπου στο κέντρο;
Το οτι κάποιοι προτείνουν είναι αυτονόητο και υγείες .. και μάλιστα το προτείνουν σε μια επιτροπή που ούτε εκείνη θα αποφασίσει, αλλά θα στείλει με την σειρά της τις προτάσεις της στο Δ.Σ του δήμου μας, για να αποφασίσουν τελικά αυτοί που εμείς ψηφίσαμε. 
Ο καθένας μας έχει μια μικρή ή μεγάλη πολιτική πορεία, αλλά δεν αξίζει η φράση "Ας αφήσουν τις προτάσεις τα κομματόσκυλα" ..... να λέγεται δημόσια απο ανθρώπους που ίδιοι είναι πολιτικά πρόσωπα. 
Ο καθένας μας πρέπει να έχει άποψη για αυτά που συμβαίνουν στην γειτονιά μας, αυτό είναι υγεία, το αν είναι καλή ή κακή η πρόταση το κρίνουμε με αντιπρόταση και με επιχειρήματα που δεν θα ξεφεύγουν και θα είναι στα όρια της νομιμότητας..
Αυτά.... 

Δεν υπάρχουν σχόλια: