Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Σάββατο 3 Ιουνίου 2017

ΕΙΚΟΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Η Ένωση Πολιτιστικών Φορέων Επαρχίας Κισάμου, το Γραφείο Σχολικής Συμβούλου Α' Βάθμιας Εκπαίδευσης της 4ης Περιφέρειας Χανίων και Δήμοι Κισάμου και Πλατανιά διοργάνωσαν το εκπαιδευτικό πολιτιστικό πρόγραμμα "Εικόνες Πολιτισμού", με στόχο την εξερεύνηση των πολιτιστικών μονοπατιών του τόπου μας. Το πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε για πρώτη χρονιά, έτσι ώστε τα παιδιά (μαθητές Δημοτικού) να ασχοληθούν και να μελετήσουν τα πολιτιστικά στοιχεία της περιοχής. Φυσικός πλούτος, ήθη και έθιμα, παραδόσεις κτλ.
Η εκδήλωση έμπρακτης εφαρμογής του προγράμματος πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή (2/6) το πρωί, στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Κισάμου. Μαθητές του 1ου, 2ου, 3ου Δημοτικού Σχολείου Κισάμου, του Δημοτικού Σχολείου Δραπανιά Κισάμου και των Δημοτικών Σχολείων Βουκολιών και Ταυρωνίτη του Δήμου Πλατανιά έστησαν τα περίπτερά τους και χάρισαν σε συμμαθητές τους αλλά και στους μεγαλύτερους, γνώσεις για θέματα που αφορούν τον πολιτισμό της επαρχίας Κισάμου. Στο πλαίσιο αυτό δεν έλειψαν και τα παιχνίδια που εμπνεύστηκαν οι ίδιοι οι μαθητές, τα οποία είχαν παιδαγωγικό και ψυχαγωγικό χαρακτήρα.
Κατά το χαιρετισμό του, ο Δήμαρχος Κισάμου Θεόδωρος Σταθάκης τόνισε ανάμεσα στα άλλα: Εκφράζω τις ευχαριστίες μου προς αυτούς που εμπνεύστηκαν αυτό το πολιτιστικό πρόγραμμα για την Επαρχία Κισάμου. Με αυτήν την πρωτοβουλία μεταδίδετε το μήνυμα ότι πρέπει να είμαστε όλοι κοντά στον πολιτισμό μας. Ο πολιτισμός είναι και η ιστορία και το μέλλον ενός τόπου. Συνεχίστε λοιπόν να αναζητάτε εστίες πολιτισμού.
Από τη μεριά του, ο πρόεδρος της Ε.ΠΟ.Φ.Ε.Κ., Λευτέρης Κουμής ανέφερε: Είναι ευκαιρία για τα παιδιά, κυρίως των μεγάλων τάξεων Δημοτικού να γνωρίσουν τα πολιτιστικά στοιχεία του τόπου τους, κάνοντας ένα μίνι οδοιπορικό. Παράλληλα τα παιδιά θα προβληματιστούν για το πώς τα ίδια θα παράξουν πολιτισμό συνεχίζοντας την παράδοση. Ελπίζουμε αυτή η δράση να έχει συνέχεια στο χρόνο και να εμπλουτίζεται.
Πέραν του Δημάρχου Κισάμου, το "παρών" έδωσαν ο Αντιδήμαρχος Κισάμου Μανώλης Δερουκάκης, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος του Δήμου Κισάμου Βασίλης Γλαμπεδάκης και ο Εντετελμένος Περιφερειακός Σύμβουλος  σε θέματα Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Απασχόλησης, Παναγιώτης Σημανδηράκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: