Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2016

ΤΟ ΚΡΥΦΤΟΥΛΙ....

Αλληλοκατηγορίας το γινόμενο, αλλά για ποιο λόγο.... δυστυχώς αυτό που συμβαίνει στο δήμο μας τα τελευταία 10 χρόνια δεν έχει προηγούμενο. Τι κάνει αυτή η δημοτική αρχή, τι έκανε η προηγούμενη; Μια διαχρονική πάλη για να αποδείξουν οτι αυτοί είναι οι καλύτεροι, αυτοί μόνο μπορούν, αυτοί μόνο τα καταφέρνουν!! 
Το αποτέλεσμα το ξέρουμε, όμως καιρός είναι να αντιληφθούν και κάποιοι οτι ΝΑΙ πρώτο λόγο έχουν πάντα αυτοί που διοικούν, αλλά και χωρίς αντιπολίτευση τα προβλήματα δεν λύνονται, θα έλεγα οτι διογκώνονται. Αντί να είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα και να δούμε πως θα ξεκολλήσουμε, πως θα "βάλουμε" μπρος την μηχανή της ανάπτυξης..... κοπτόμαστε "ποιος ο καλύτερος".
Η δημοτική αρχή έχει το δικαίωμα όπως και η αντιπολίτευση να κάνει όσες συναντήσεις θέλει, όποτε θέλει και με όποιους θέλει. Όμως, πρέπει να καταλάβει ότι αφήνοντας έξω από τη δημόσια λειτουργία και την συμμετοχή, τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης, τους πολίτες, το μόνο που καταφέρνει είναι να εκτίθεται στη συνείδηση του λαού. Παραδείγματα πολλά και διαχρονικά ηττοφόρα και ψυχοφθόρα.
Προτείνω λοιπόν (αφού μπορώ) για την ανάδειξη των προβλημάτων πχ Λιμνοδεξαμενή- στάδιο- περιφερειακό- κλειστό γυμναστήριο- Νέο Λύκειο-να ξεκινήσει η ίδια η δημοτική μας αρχή τις λαϊκές συνελεύσεις και όχι να περιμένει πρώτα τους πολίτες να ξεσηκωθούν. (τις περισσότερες φορές η κάθε δημοτική αρχή γνωρίζει που και πότε θα δημιουργηθεί πρόβλημα) Λαϊκές συνελεύσεις σε κάθε τοπική κοινότητα με ανοικτό κάλεσμα.....γιατί το κρυφτούλι βλάπτει όλους μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: