Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.







Κυριακή 28 Απριλίου 2024

ΚΥΡΙΑΚΗ ΚΟΝΤΟΣ ΨΑΛΜΟΣ ΑΛΛΗΛΟΥΙΑ

Ο ποιο τουριστικός δήμος της Κρήτης με πάνω από 20-25.000 τουρίστες καθημερινά στα τρία τουριστικά του αξιοθέατα (Μπάλο -Φαλάσαρνα - Λαφονήσι) δίχως ούτε μια υποδομή. Αυτό σίγουρα αποτελεί παγκόσμιο ρεκόρ αδιαφορίας, αν και από εκμετάλλευση των περιοχών αυτών κατέχουμε πολλά ρεκόρ τα πλείστα αρνητικά.
Το Λαφονήσι η πρώτη παραλία πριν από κάμποσα χρόνια στην Ελλάδα κατρακυλάει χρόνια τώρα από την υπερεκμετάλλευση των δήμων και μόνο όταν έφτασαν ένα σκαλί πριν απο την καταστροφή το έπαιξαν.....σωτήρες και οικολόγοι. Υποδομές σε σύγκριση με το μέγεθος είσπραξης κάτω του υποφερτού.
Μπάλος αποκλειστική εκμετάλλευση από την δημοτική αρχή δίχως ίχνος ανταποδοτικού ... Ευτυχώς και εδώ πριν την καταστροφή αποφάσισαν να ενεργοποιήσουν την παλιά μελέτη με χώρο στάθμευσης στην Καλυβιανή, αβέβαιο ακόμα αν θα λειτουργήσει όπως το σκέφτονται.
Τέλος το μπαχαλο στην Φαλάσαρνα που όπως φαίνεται θα εξελιχθεί σε μπούμερανγκ για την δημοτική αρχή είναι από τους τελευταίους άθλους της. Φανταστείτε να νοικιάζει ξαπλώστρες και ομπρέλες η επιχείρηση του Δήμου μας, δίχως ίχνος υποδομών. ..δρόμους, τουαλέτες, χώρο στάθμευσης, διαδρόμους για αναπήρους, κλπ και να απαιτεί από τους ιδιώτες να αφήνουν ανοιχτές τις τουαλέτες τους και τα χωράφια τους για να παρκάρουν οι επισκέπτες.
Δεν φτάνει λοιπόν που απαιτεί αλλά το παράδοξο είναι ότι προσπαθεί να μείνει μόνος εκμεταλλευτής, καταστρέφοντας την ιδιωτική πρωτοβουλία. Μια ιδιωτική πρωτοβουλία που κακά τα ψέματα καλώς ή κακώς αυτή έκανε τις παραλίες αυτές επισκέψιμες.....
Φυσικά δεν είναι και κρυφό ότι οι υπηρεσίες που προσφέρει σε όσα σημεία εκμεταλλεύεται είναι κάτω του μετρίου, με τα γνωστά αποτελέσματα χάσιμο γαλάζιων σημαιών και αρκετών επωνύμων καταγγελιών.
Αντί να προωθεί λοιπόν την ιδιωτική πρωτοβουλία στις παραλίες αυτές, που τον είχε φέρει στις πρώτες θέσεις της παγκόσμιας κατάταξης... αποφάσισε να ηγηθεί ενός αγώνα που έφερε τις παραλίες τις Κισάμου στις τελευταίες θέσεις της αναγνωρισιμότητας.
Σε ανώτερα ....

Δεν υπάρχουν σχόλια: