Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τρίτη 9 Απριλίου 2024

ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ Η 3η ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ MRC GLOBAL OLYMPIAD

Η 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής MRC (Minoan Robotsports Competition) GLOBAL OLYMPIAD  θα πραγματοποιηθεί στο Κλειστό Στάδιο Νέας Αλικαρνασσού (Δύο Αοράκια) από την Παρασκευή 26 Απριλίου μέχρι και τη Δευτέρα 29 Απριλίου 2024. Η τελετή έναρξης έχει προγραμματιστεί για τις 7 το απόγευμα της Παρασκευής 26 Απριλίου. 
Πρόκειται για μια εξαιρετικά σημαντική διοργάνωση, που έχει κερδίσει διεθνή προβολή και αναγνώριση. Είναι καθαρά Ελληνικό δημιούργημα και κάθε χρόνο προσελκύει ομάδες από όλο τον κόσμο στην Ελλάδα.Από το 2024 υπάρχει εντυπωσιακή αύξηση ενδιαφέροντος τόσο στην Ελλάδα όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο καθώς συγκεντρώνει περισσότερα από 3.400 παιδιά και 12 πανεπιστημιακές ομάδες από είναι 36 χώρες δια ζώσηςκαι 9 Online, συνολικά 1.415 ομάδες σε 19 αγωνιστικές κατηγορίες!
Διοργανωτής της Ολυμπιάδας Ρομποτικής είναι ο Ελληνικός Οργανισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής (Hellenic Educational Robotics Organization). Πρόκειται για έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό με έδρα το Ηράκλειο της Κρήτης και στόχος του εκτός από την προώθηση της ρομποτικής και του STEAM σε διεθνές και τοπικό επίπεδο, είναι να συμπεριλάβει στον Παγκόσμιο Χάρτη της Ρομποτικής και των Νέων Τεχνολογιών την Ελλάδα.
Καινοτομίες
Μια από τις καινοτομίες της Ολυμπιάδας, είναι ο συνδυασμός της ρομποτικής και των νέων τεχνολογιών, με τον Αθλητισμό και τον Πολιτισμό, γεγονός το οποίο αποτέλεσε την αφορμή ξένες χώρες όπως η Αίγυπτος, η Αμερική, το Εκουαδόρ, η Κύπρος, η Ρουμανία και η Κορέα να διοργανώνουν σε ετήσια βάση εθνικό διαγωνισμό MRC και οι νικήτριες ομάδες των χωρών αυτών να ταξιδεύουν στην Κρήτη στον μεγάλο τελικό.
 Άλλες καινοτομίες είναι ο θεσμός της τιμώμενης χώρας και του τιμώμενου ελληνικού ακριτικού νησιού, ο θεσμός του διεθνούς διαιτητικού team, αλλά και η παράλληλη διοργάνωση έκθεσης παραδοσιακών ελληνικών τοπικών προϊόντων, σε συνεργασία με την Αναπτυξιακή Ηρακλείου και με εμπλεκόμενες και τις υπόλοιπες Αναπτυξιακές του νησιού, καθώς και έκθεση τεχνολογίας με την συμμετοχή επιχειρήσεων και φοιτητικών ομάδων Ελληνικών Πανεπιστημίων. 
Η διοργάνωση της Ολυμπιάδας έχει τεθεί ήδη υπό την αιγίδα της Βουλής των Ελλήνων και των Υπουργείων Ανάπτυξης, Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Ναυτιλίας και Νησιωτικής πολιτικής, το Πολιτισμού, Τουρισμού, των Γ.Γ.  Έρευνας και Καινοτομίας, Ισότητας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, του Εθνικού Ιδρύματος Νεολαίας και δια βίου μάθησης και της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κρήτης.
Επιπλέον για το 2024 η Ολυμπιάδα συνδιοργανώνεται με την Περιφέρεια Κρήτης, την Αναπτυξιακή Ηρακλείου, το Παρατηρητήριο Καινοτομίας Επιχειρηματικότητας Περιφέρειας Κρήτης, την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κρήτης, τον Δήμο Ηρακλείου, τον δήμο Μαλεβιζίου και την Ελληνική Ομοσπονδία Ηλεκτρονικού Αθλητισμού. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: