Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Πέμπτη 11 Απριλίου 2024

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟΥ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ ΣΤΟ ΙΔΡΥΜΑ

Εκ μέρους του Αννουσάκειου Θεραπευτηρίου Χρονίων Παθήσεων, Κέντρου Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Κλειστής Νοσηλείας "Ο Άγιος Σπυρίδων" της Ιεράς Μητρόπολης Κισάμου και Σελίνου, ανακοινώνεται ότι στις 9 Απριλίου, ημέρα Τρίτη του έτους 2024 και ώρα έναρξης 10.00 πμ, υλοποιήθηκε με πλήρη επιτυχία, η προγραμματισμένη άσκηση διαχείρισης περιστατικού πυρκαγιάς, στο χώρο των εγκαταστάσεων της Κουζίνας του Ιδρύματος. Πολύτιμη υπήρξε η συμβολή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κισάμου, όπου αφού εκπαίδευσε τους εργαζόμενους του Ιδρύματος, οργάνωσε την επιτέλεση της άσκησης, με συγκεκριμένο σενάριο. Οι στόχοι που τέθηκαν, επιτεύχθηκαν με αποτελεσματικότητα από το σύνολο των εμπλεκομένων φορέων και  αφορούσαν: τρόπο αντιμετώπισης της πυρκαγιάς, εκκένωση του κτιρίου, παροχή πρώτων βοηθειών, μέσω της συνδρομής των εργαζομένων του Ιδρύματος, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της Αστυνομίας, του Ερυθρού Σταυρού και του Κέντρου Υγείας της τοπικής κοινότητας Κισάμου.
Ιδιαίτερες ευχαριστίες απευθύνονται στον Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κισάμου, κ. Νικολουδάκη Γιώργο, για την άμεση ανταπόκριση του στο αίτημα εκπαίδευσης των εργαζομένων του Φορέα, ο οποίος κατεύθυνε όλο τον σχεδιασμό και την υλοποίηση της άσκησης. Σημαντική εξίσου ήταν η προσφορά του Υποδιοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κισάμου, κ. Χουρδάκη Νίκου, που ανέλαβε την επιμόρφωση του προσωπικού, στα πλαίσια της πρόληψης, του Διευθυντή της Αστυνομίας Κισάμου , κ. Χατζή Χρήστου, για την συμμετοχή στην διεκπεραίωση της άσκησης, του Διευθυντή του Κέντρου Υγείας Κισάμου κ. Ανυφαντάκη Δημητρίου, για την παροχή ασθενοφόρου και πρώτων βοηθειών, καθώς και του Υπεύθυνου των Σαμαρειτών του Ερυθρού Σταθμού Κισάμου, κ. Καπή Στέφανου, για την συνεργασία στην διάσωση εργαζομένων - τροφίμων, σύμφωνα με το σενάριο. Αξιόλογο είναι το γεγονός, ότι η εκπαίδευση των εργαζομένων συντέλεσε στην ετοιμότητα τους να διαχειριστούν, γρήγορα και άμεσα, με σωστό τρόπο και βάσει σχεδίου, το εικονικό γεγονός της πυρκαγιάς,  επιτυγχάνοντας  την ασφάλεια των περιθαλπόμενων ενοίκων.
Η προγραμματισμένη αυτή άσκηση αποτελεί την αρχή μίας σειράς άλλων που θα επακολουθήσουν, σε δεύτερο χρόνο και για διαφορετικές καταστάσεις, ώστε το Αννουσάκειο Ίδρυμα και οι εμπλεκόμενοι φορείς της τοπικής κοινωνίας να επισημάνουν και να διορθώσουν  με την δική τους παρότρυνση και παρέμβαση όσα απαιτούνται, για ένα ασφαλέστερο μέλλον για όλους. 
 Εκ του Αννουσάκειου Ιδρύματος
 Ο Διοικητικός Διευθυντής
 Ι. Αρετάκης Αντώνιος

Δεν υπάρχουν σχόλια: