Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Πέμπτη 11 Απριλίου 2024

3η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΡΗΤΗΣ ΣΤΟ ΚΑΒΟΥΣΙ ΛΑΣΙΘΙΟΥ

Την Κυριακή 7 Απριλίου 2024, πραγματοποιήθηκε στο Καβούσι Λασιθίου η τρίτη συνάντηση της νέας Πρωτοβουλίας για Ένωση των Πολιτιστικών Συλλόγων Κρήτης.
      Μεγάλη η συμμετοχή των εκπροσώπων Πολιτιστικών Συλλόγων, οι οποίοι εξέφρασαν  την ανάγκη για συνεργασία, διάλογο, ενωμένη δράση και αλληλεγγύη των Πολιτιστικών Συλλόγων της Κρήτης και όλοι συμφωνήσαμε ότι οφείλουμε να ορθώσουμε ένα ενωτικό, διεκδικητικό και ανεξάρτητο πολιτιστικό λόγο.
   Στη νέα συνάντηση των εκπροσώπων των Πολιτιστικών Συλλόγων Κρήτης συζητήθηκαν οι προτάσεις, βάσει των οποίων θα προχωρήσουμε στη νέα συλλογική μας προσπάθεια και πάρθηκαν οι εξής αποφάσεις:
Θεωρούμε ότι η Κρήτη είναι Μία και στον πολιτισμό.
Να δημιουργηθεί συντονιστική επιτροπή στο Ν. Λασιθίου, ώστε  να γίνουν  οι απαραίτητες συζητήσεις-διαβουλεύσεις και ανταλλαγή προτάσεων.
Να γίνει μία κεντρική ενημερωτική εκδήλωση με θέματα π.χ. φορολογικά, χρηματοδοτήσεις που αφορούν τους Πολιτιστικούς Συλλόγους, τους στόχους και τις προοπτικές της νέας συλλογικής προσπάθειας.
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα τον πρόεδρο κ. Δερμιτζάκη Μιχάλη και τα μέλη του ΔΣ τον Πολιτιστικό Σύλλογο Καβουσίου για την φιλοξενία  τους.
   Τέλος ευχαριστούμε όλους τους εκπροσώπους των Πολιτιστικών Συλλόγων και τους φίλους του πολιτισμού, που παραβρέθηκαν στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου Καβουσίου και δείξατε με το αμέριστο ενδιαφέρον σας ότι είναι ζωντανός και ιδιαίτερα δυναμικός ο πυρήνας του πολιτισμού. Μας δίνετε έτσι δύναμη να συνεχίσουμε το έργο μας, ώστε να πάρει ο Πολιτισμός, σε παγκρήτιο επίπεδο, την θέση που του ανήκει.
Με εκτίμηση
Τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπή

Δεν υπάρχουν σχόλια: