Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τρίτη 23 Απριλίου 2024

ΤΡΙΤΗ 23 ΑΠΡΙΛΙΟΥ Κοντός ψαλμός αλληλούια

Πειράχθηκε το προεδρείο του ΝΕΣΚ; Αν ναι τότε  αδικαιολόγητα θα έλεγα, μιας και δύο τρεις  αναρτήσεις που έκανα εξαιτίας της προσπάθειας τους να επανασυστήσουν τις εθελοντικές ομάδες δεν ήταν προσωπικές..... 
Ας ξεκαθαρίσω ότι δεν έχω με κανένα τίποτα αλλά... δεν μπορεί η πόλη να βασίζεται πάντα στο φιλότιμο ολίγων...και φυσικά σαν δημότης μπορώ και έχω το δικαίωμα να πω ευθέως και όχι κρυπτόμενος όπως κάνουν μερικοί άλλοι, ότι αυτό δεν μου αρέσει.
Για να ζεσταθούμε λοιπόν τους ερωτώ, πως αποφάσισαν να επανασυστήσουν τις εθελοντικές ομάδες της πόλης, τι αντιλήφθηκαν, τι είδαν και γιατί τώρα; 
Είμαι σίγουρος ότι απάντηση δεν θα πάρω αλλά επειδή είμαι πολλά χρόνια στο κουρμπέτι (πιάτσα) ξέρω ακριβώς τους λόγους που τους έκαναν να πάρουν μια τέτοια απόφαση. Τους ξέρω όπως τους ξέρει και το σύνολο της πόλης που ζω.
- Στην απόφαση αυτή οδηγήθηκαν επειδή είδαν, βλέπουν και αντιλαμβάνονται καθημερινά την ανικανότητα της δημοτικής αρχής να κάνει κάτι για την πόλη. Βλέπουν τα καθημερινά χάλια της και δεν άντεξαν άλλο. 
Τους δικαιολογώ λοιπόν,  έκαναν και αυτοί την μικρή τους επανάσταση με αυτόν τον τρόπο. Όμως η απορία μου είναι, αν είναι η δουλειά τους αυτή; Θεωρούν ότι είναι αγώνας για το καλό της πόλη αυτό; Είναι λύση να κάνουν αυτά που είναι υποχρεωμένη κατ' ουσία η δημοτική μας αρχή; 
Ούτε ένα μέτρο πεζοδρόμιο δεν είναι ικανοί να φτιάξουν, ούτε ένα δρόμο δεν μπορούν να ανοίξουν αν δεν το αποφασίσει κάποιος δωρητής ή η περιφέρεια, και αντί να της τραβήξουμε το αυτί και να τις υπενθυμίσουμε τις υποχρεώσεις της, προσπαθούμε να διορθώσουμε την κατάσταση φτιάχνοντας μια πινακίδα ή φυτεύοντας κανένα λουλουδάκι, στα εναπομείναντα παρτέρια που η ίδια δημοτική έκλεισε με τσιμέντο.. 
Που είναι άραγε η φωνή της, που είναι οι επιστολές της, που είναι τα παράπονα της όταν η μισή και βάλε πόλη μοιάζει σαν να έχει βομβαρδιστεί με βόμβες ναπάλμ; Που είναι άραγε οι προτάσεις της και που είναι οι αποφάσεις της ώστε να ξυπνήσει τον κοιμώμενο γίγαντα του 47% που εδώ και μια δεκαετία "ροχαλίζει"; 
Ξέρετε με τι μοιάζει αυτό; στα μάτια μου; Σαν συνενοχή.
Δεν θα πω ότι λειτουργεί σαν παρακλάδι της δημοτικής αρχής, αλλά μοιάζει, δεν θέλω να επεκταθώ παραπάνω ειδικά στο θέμα αυτό αλλά αν προκληθώ εδώ είμαι να σας το αποδείξω. 
Ο εμπορικός κόσμος της πόλης ξέρει πολύ καλά ποιος "έφαγε" τους εκλεκτούς, μάλιστα δεν είναι τωρινή αυτή η προσπάθεια να κλείσει τα στόματα του μοναδικού συλλόγου που μπορεί να επαναστατήσει, αλλά χρόνια τώρα από εποχής επανίδρυσης του τα ίδια..
Δεν ξέρω βέβαια αν έχουν πέσει στον ίδιο λήθαργο αλλά καλό είναι να ξυπνήσουν... η δουλειά τους είναι να απαιτούν, να ζητούν, να επιδιώκουν όλα αυτά που θα μας ξαναφέρουν να λεγόμαστε πόλη.
Αν δεν μπορούν τότε δεν υπάρχει και λόγος να υπάρχουν ...
- Καλά μα κάνεις τους δεν κυκλοφορεί στο κέντρο της πόλης να δει τα χάλια του; Κανείς; 
Κύριε ελέησον.

Υ.Σ Το γενικό μπορεί να γινει προσωπικό πολύ ευκολα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: