Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τετάρτη 3 Απριλίου 2024

ΠΑΡΑΤΕΤΑΜΕΝΗ ΑΝΟΜΒΡΙΑ Η ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ.....

Όλο εκπλήξεις είναι ο δήμος μας ...φυσικά τις περισσότερες φορές δυσάρεστες, αλλά τι να κάνουμε...με αυτήν την κατάσταση θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε.
 Πάντως ένας αφελής θα ρωτούσε τι κάνατε κύριοι του Δήμου, τώρα και 3 τετραετίες, για να μην φτάσουμε εδώ; Η απάντηση αναμενόμενη και πολύ εύκολη:
 - Μια τρύπα στο νερό

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΙΣΣΑΜΟΥ 
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΝΕΡΟΥ ΛΟΓΩ ΠΑΡΑΤΕΤΑΜΕΝΗΣ ΑΝΟΜΒΡΙΑΣ
Λόγω της παρατεταμένης ανομβρίας, η περιοχή μας, όπως και οι περισσότερες περιοχές της χώρας, θα αντιμετωπίσει τους επόμενους μήνες μεγάλο πρόβλημα λειψυδρίας. Η στάθμη του υδροφόρου ορίζοντα είναι ιδιαίτερα χαμηλή και θα υπάρξει τεράστιο πρόβλημα στην επάρκεια νερού.
Η μείωση των αποθεμάτων νερού, σε συνδυασμό με τις μεγάλες και αυξανόμενες ανάγκες σε νερό λόγω των καλοκαιρινών καλλιεργειών και τουρισμού, προβλέπεται να οδηγήσουν σε πολύ δύσκολες καταστάσεις με αποτέλεσμα να θεωρείται επιτακτική η λήψη μέτρων. 
Με δεδομένο ότι η γεωργία καταναλώνει περίπου το 80 % των αποθεμάτων νερού και αξιολογώντας την κατάσταση ιδιαίτερα για τις περιοχές που αντιμετωπίζουν εντονότερο πρόβλημα όπως αυτές με επιφανειακά νερά, απευθύνουμε έκκληση στους καλλιεργητές να χρησιμοποιούν το νερό πιο φειδωλά, σε μικρότερες ποσότητες, ενδεχομένως εφαρμόζοντας ελεγχόμενες καλλιέργειες σε σχέση με τα προηγούμενα έτη. Επίσης καλούμε τους δημότες της περιοχής μας να επιδείξουν ιδιαίτερη προσοχή στην κατανάλωση νερού ώστε να αποφευχθούν τυχόν διακοπές υδροδότησης.
Εκ του Δήμου.

Υ.Σ Άντε να δούμε πως θα δώσουν νερό στο μεγαθήριο που φτιάχνουν δίπλα μας και έχει πάνω από 200 πισίνες και λιμνούλες .. άσε που τους υποσχέθηκαν ότι θα έχουν πολύ και γάργαρο νερό. 
Όσο για τους αγρότες έρχεται το νερό για τους αγρότες από τον Ταυρωνίτη... σκαρφαλώνει σε λίγες μέρες τα Πλακάλωνα, ...μετά είναι κατηφόρα.
Μπέεεεεεεεεεεεε


Δεν υπάρχουν σχόλια: