Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.







Σάββατο 27 Απριλίου 2024

ΚΟΝΤΟΣ ΨΑΛΜΟΣ ΑΛΛΗΛΟΥΙΑ και ΟΙ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΣΤΟ ΒΛΑΤΟΣ

Δημοτικό συμβούλιο Δήμου Κισάμου και ένα από τα σοβαρότερα θέματα του ήταν αυτό με το σχεδιαζόμενο αιολικό πάρκο στα βουνά της Κισάμου και ιδιαίτερα στο Βλάτος. 
Το βάρος της αρνητικής γνωμοδότησης στην σχεδιαζόμενη προσπάθεια αυτή έπεσε όπως είναι λογικό, στον άμισθο κατά ομολογία του, ειδικό συνεργάτη του δημάρχου, κ. Κουκουράκη, ο άνθρωπος που είναι γνωστός για την οικολογική του ευαισθησία αν και όπως παραδέχτηκε στο δημοτικό συμβούλιο (μετά και τον αγώνα του να βγάλει ξανά τον νυν δήμαρχο ή να σταματήσει την Τσατσαρωνάκη) έχει κουραστεί και γεράσει. Η αλήθεια είναι ότι στις πολλές σελίδες που συνέταξε και παρουσίασε στο δημοτικό συμβούλιο Κισάμου, και να αποδείξει γιατί πρέπει να γνωμοδοτήσει αρνητικά αυτό δεν είχε την νομική κάλυψη σε πολλά, και το θέμα ώσπου να διορθωθεί, συνταχθεί και υπογραφεί θα παραμένει μετέωρο, όχι βέβαια οτι θα μας λάβουν και υπόψιν τους οι καρεκλοκένταυροι αν  ψηφίσουμε αρνητικά ή θετικά.
 Από την άλλη βέβαια αν έλειπε ο Κώστας όλοι αντιλαμβανομαστε λίγο πολύ, τι θα γινόταν και ποια εισήγηση θα έφερναν οι άνθρωποι που κακά τα ψέματα δεν έχουν την ικανότητα, ούτε, λόγο να αρθρώσουν... μάλιστα αν αληθεύει και η δήλωση του δημάρχου .. που χιουμοριστικά είπε να πάρουμε τα όπλα και να φυλάμε σκοπιά στα βουνά μας, καταλαβαίνουμε πως παίρνουν οι εκλεκτοί μας το σπουδαίο αυτό θέμα. 
Το Δ.Σ περιμένει νομικά να στέκει η εισήγηση για να ψηφίσει, φυσικά αυτό πρώτη φορά συμβαίνει και η απορία μου είναι αν το ίδιο έπραξαν και όταν γνωμοδότησαν αρνητικά για Φαλάσαρνα ή θετικά για τα Λιβάδια...βέβαια μικρής σημασίας είναι αυτό...αλλά δείχνει ότι στο ζύγισμα έχουμε πρόβλημα και αν κατά την γνώμη μου για τη Φαλάσαρνα έπρεπε να ξεσηκωθούν τόσοι για το φαραωνικό έργο των γιγάντιων ανεμογεννητριών έπρεπε να ξεσηκωθούν και άλλοι τόσοι... 
Ίσως η δήλωση λοιπόν του Κώστα Κουκουράκη ότι γέρασε να έχει και άλλες παραμέτρους .... που τις ξέρουν καλά αυτοί που ασχολούνται με το τι είναι οικολογικό, τι πρέπει να σωθεί και τι όχι στην Κίσαμο. 
Πάντως καλό είναι να ξαναθυμηθούμε και το φωνή λαού οργή Θεού μιας και αυτά που η φύση μας έδωσε πλουσιοπάροχα χιλιάδες χρόνια πριν κάποιοι θα μας τα διαλύσουν σε 5 λεπτά.
Εβίβα των βουγιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: