Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.







Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2023

ΣΕ "ΚΙΣΣΑΜΟΣ" ΘΑ ΜΕΤΑΝΟΜΑΣΤΕΙ ΤΟ "BLUE GALAXY"

Επιτέλους δικαιωθήκαμε σαν επαρχία... μας το αναγνώρισαν οι "ξένοι", αν και εμείς ήμασταν οι πρωτεργάτες της πρώτης Ανώνυμης ναυτιλιακής εταιρείας στην Ελλάδα.. Θα προτιμούσα βέβαια το Ειρηναίος. .... αλλά υπολογίζω ότι δεν το ήθελαν κάποιοι..... 
 Πάλι καλά. ..

Σε "ΚΙΣΣΑΜΟΣ" θα μετονομαστεί το BLUE GALAXY τον ερχόμενο μήνα μετά χρώματα της ΑΝΕΚ. Η ιστορία της εταιρίας αυτής ξεκινάει από την Κίσσαμο Χανίων καθώς το 1967 ο Μητροπολίτης Ειρηναίος Γαλανάκης ιδρύει την ΑΝΕΚ.
Σύμφωνα με πληροφορίες του ChaniaShips, οι γραμμές της Κρήτης από τον Ιανουάριο του 2024 σε Χανιά και Ηράκλειο προς τον Πειραιά, θα ταξιδεύουν 4 πλοία της ΑΝΕΚ καθώς αποσύρονται τα χρώματα της BLUE STAR. 
Στην γραμμή των Χανίων θα μεταφερθούν τα F/B ΕΛΥΡΟΣ και F/B ΚΙΣΣΑΜΟΣ, ενώ στην γραμμή του Ηρακλείου τα F/B KΡΗΤΗ II και F/B ΛΕΥΚΑ ΟΡΗ από τον Ιανουάριο του 2024, όπου θα αποσυρθεί το ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ από την γραμμή των Χανίων. 
Φωτογραφία από μέλος της ομάδας μας του ChaniaShips Γιάννης Ξυλούρης.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: