Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.







Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2023

ΠΟΙΟΙ ΔΗΜΟΙ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΜΕ ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ

Ποιοι κινδυνεύουν με χρεωκοπία -Ποιος είναι ο «πρωταθλητής» 
Δύσκολα τα πράγματα για αρκετούς δήμους της χώρας μας, καθώς φαίνεται να αντιμετωπίζουν ζήτημα… χρεωκοπίας! Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του Υπουργείου Εσωτερικών, τα οικονομικά στοιχεία πολλών δήμων δεν είναι και τα καλύτερα, ενώ κάποιοι Δήμοι έχουν περισσότερες Απλήρωτες Υποχρεώσεις σε Τρίτους από τα Διαθέσιμά τους, δηλαδή το σύνολο του ταμείου τους και των καταθέσεών τους στην Τράπεζα τις Ελλάδας και στις λοιπές τράπεζες.
“Πρωταθλητής”, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΥΠΕΣ, είναι ο Δήμος Ωρωπού, που, όπως θα δείτε παρακάτω τα Διαθέσιμα του είναι 4.532.361 και οι Απλήρωτες υποχρεώσεις του 9.441.587, δηλαδή έχει έλλειμμα 4.909.226 ευρώ
Δεύτερος σε έλλειμμα έρχεται ο Δήμος Ναυπλιέων με Διαθέσιμα 1.784.698 – Απλήρωτες υποχρεώσεις 4.602.768, δηλαδή 2.818.070 ευρώ έλλειμμα και τρίτος ο Δήμος Μαρκοπούλου – Μεσογαίας με Διαθέσιμα 1.696.407 και Απλήρωτες υποχρεώσεις 3.949.157, δηλαδή 2.252.750 ευρώ έλλειμμα.
Να σημειωθεί, ότι υπάρχουν και 4 δήμοι που δεν έχουν κάνει υποβολή για να λάβουν τα αναλυτικά στοιχεία που τους αφορούν, και ανάμεσα σε αυτούς τους δήμους ειναι και ο δήμος Κισάμου..
ΔΗΜΟΣ ΑΝΑΦΗΣ ΜΗ ΥΠΟΒΟΛΗ
ΔΗΜΟΣ ΕΡΥΜΑΝΘΟΥ ΜΗ ΥΠΟΒΟΛΗ
ΔΗΜΟΣ ΚΙΣΣΑΜΟΥ ΜΗ ΥΠΟΒΟΛΗ
ΔΗΜΟΣ ΣΙΚΙΝΟΥ ΜΗ ΥΠΟΒΟΛΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: