Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2023

ΕΣΠΕΡΙΔΑ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΟΝ ΠΡΑΣΙΝΟ ΧΡΥΣΟ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΜΑΣ

17:30-17:40 Προσέλευση-Εγγραφές
17:40-18:00 Έναρξη-Χαιρετισμοί
18:00-18:15 «Εφαρμογή συστημάτων διαχείρισης της ασφάλειας τροφίμων σε ελαιουργεία της Κρήτης και η βελτίωση ποιότητας του παραγόμενου ελαιολάδου»
Ομιλήτρια: Ειρήνη Χουδετσανάκη-Γιακουμάκη
Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενή Τομέα Κρήτης, MSc Γεωπόνος ΤΕ
18:15-18:30
«Η σημασία του βέλτιστου χρόνου συγκομιδής στην ποιότητα και την ποσότητα του ελαιολάδου»
Ομιλητής: Δρ Εμμανουήλ Καμπουράκης, 
Αναπληρωτής Καθηγητής Ελαιοκομίας, Εργαστήριο Ελαιοκομίας, Αμπελουργίας και Συστημάτων Αγροοικολογικής Παραγωγής, Τμήμα Γεωπονίας, Σχολή Γεωπονικών Επιστημών, Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο (ΕΛΜΕΠΑ)
18:30-18:45 «Μπορεί η παράδοση να συμπορευτεί με την ποιότητα του ελαιολάδου;»
Ομιλητής: Μανώλης Καρπαδάκης
Αντιπρόεδρος Συνδέσμου Εξαγωγέων Κρήτης, Εμπειρογνώμονας στην παραγωγή και ελαιοποίηση ποιοτικού ελαιολάδου, Δοκιμαστής ελαιολάδου
18:45-19:00 «Πιστοποιημένα φιλοπεριβαλλοντικά συστήματα διαχείρισης: το μέλλον της ελαιοκαλλιέργειας».
Ομιλητής: Δρ Γεώργιος Κουμπούρης, Ερευνητής
ΕΛΓΟ-Δήμητρα, Ινστιτούτο Ελιάς, Υποτροπικών Φυτών και Αμπέλου 
19:00-19:15 «Επιμολύνσεις ελαιολάδου»
Ομιλήτρια: Γαλλιάκη Άννα
Χημικός, MBA, Μέλος της ΕΕΧ Κρήτης.
9ετης εμπειρία στις αναλύσεις τροφίμων και ελαιολάδου
19:15-19:30 «Μαγειρεύουν στις επαγγελματικές κουζίνες με εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο;»
Ομιλητής: Μανώλης Παπουτσάκης
Σεφ-Πατρόν στα εστιατόρια Χαρούπι, Δέκα Τραπέζια και Pharaoh
19:30-20:00 «Η οργανοληπτική Αξιολόγηση ως πυλώνας της ποιότητας του Εξαιρετικού Παρθένου ελαιολάδου ‘’Κρήτη/Kriti’’»
Δοκιμές Κρητικών ποικιλιών ελαιολάδων
Ομιλήτρια: Ελευθερία Γερμανάκη,
Γευσιγνώστρια ελαιολάδου, Κριτής σε Διεθνείς Διαγωνισμούς, Συντονίστρια του Παγκρήτιου Διαγωνισμού Ελαιολάδου 
20:00-20:30 Συζήτηση-Κλείσιμο εσπερίδας
Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν καλλιτεχνικά μαθητές από τα Δημοτικά Σχολεία Κουνάβων και Αγ. Παρασκιών.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: