Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.







Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2023

ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΗ ΤΟΝ ΛΟΥΒΙΤΑΚΗ 1924-2023

Έφυγε απο τη ζωή ο Γιώργης ο Λουβιτάκης απο τα Χαιρεθιανά της Κισάμου σε ηλικία 100 ετών, έγραψε στην σελίδα του ο σπουδαιότερος για εμένα ερευνητής και συλλέκτης της παλιάς μουσικής της επαρχίας Κισάμου.. και οχι μόνο Ευτύχης Κουβαράκης.
και συνέχισε.....
- Ένας καταπληκτικός τραγουδιστής με ένα μοναδικό χρώμα στη φωνή του και συνάμα ένας πολύ γλυκός άνθρωπος. 
Τραγουδιστής επι σειρά ετών του θρυλικού Γιώργη Μαριάνου αλλά και με σπουδαίες συνεργασίες στο ενεργητικό του, τραγούδησε με τα βιολιά του Ναύτη, του Κουνέλη και το μαγευτικό λαγούτο του Θεόφιλου Μαργαριτάκη.
 Καλό ταξίδι Λουβίτη Γιώργη θα σε θυμόμαστε για πάντα. Όσοι με γνωρίζουν, γνωρίζουν την αδυναμία που έχω στη φωνή του.
Το στιγμιότυπο της εισαγωγής είναι απο τη συνέντευξη που του πήρα τρία χρόνια πρίν στο σπίτι του στα Χαιρεθιανά.
Η φωτογραφία και το αρχικό βίντεο προέρχονται απο το προσωπικό μου αρχείο.
Με όλο το σεβασμό και την αγάπη μου για την Κρητική Μουσική και το πάθος μου για την ανάδειξη, προβολή  και διατήρηση της.
Με εκτίμηση Κουβαράκης Ευτύχιος

Δεν υπάρχουν σχόλια: