Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.







Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2023

ΤΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ ΠΑΝΕ ΠΡΟΣ ΤΑ ΕΙΣΑΓΩΜΕΝΑ ΣΠΟΡΕΛΑΙΑ

Αυτές οι εξωφρενικές τιμές (12-13 ευρώ το λίτρο στην φωτογραφία, μα και ως πάνω από 15 το λίτρο τα 5λιτρα πχ στο Σκρουτζ !!!) https://www.skroutz.gr/.../f/853172/exairetiko-partheno.html τυποποιημένου  ελαιόλαδου (9 ως 10 ευρώ το λίτρο χύμα η αντίστοιχη πρώτη ποιότητα  απευθείας από παραγωγούς) ΔΕΝ είναι επουδενί προς όφελος των παραγωγών ούτε της εθνικής οικονομίας!
Το μεγάλο μέρος των καταναλωτών στρέφεται (πολλοί οριστικά) προς εισαγόμενα σπορέλαια, ηλιέλαιο και αραβοσιτέλαιο που έχουν τιμές  2 έως 3 ευρώ το λίτρο (https://www.thanopoulos.gr/el/2321-sporelaia)...
Κι όταν του χρόνου η παραγωγή ελαιόλαδου θα είναι υψηλή, θα μένει απούλητο και σε τιμές κάτω των 4 ή και λιγότερων ευρώ.
Να γιατί δεν πρέπει να είναι ασύδοτος ο νόμος  προσφοράς-ζήτησης (άλλωστε δημιουργούνται σκόπιμα για κερδοσκοπικό σπεκουλάρισμα από μεγαλέμπορους σε όλα τα προϊόντα τεχνητές  ελλείψεις ή υπερσυσσωρεύσεις ) αλλά να υπάρχουν νομικά θεσμοθετημένα ανώτερα και κατώτερα πλαφόν διάθεσης κάθε προϊόντος, θα έλεγα σε όλα, μα ειδικά, οπωσδήποτε,  στα είδη πρώτης ανάγκης.
Κώστας Ντουντουλάκης


Δεν υπάρχουν σχόλια: