Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.







Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2023

ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ

 
Και εντάξει όλοι δεχτήκαμε ότι δεν προλάβαινε η δημοτική αρχή να κάνει αυτά που ήθελε και σκεφτόταν 5 χρόνια όταν ήταν στην αντιπολίτευση ... αλλά...
Τα 4 χρόνια που ήταν στα πράγματα τι έκανε ώστε να μας αποδείξει ότι προσπάθησε; 
Τίποτα και φυσικά δεν υπάρχει και περίπτωση να κάνει και κάτι αφού φαίνεται η αδράνεια της μετά τις εκλογές. Ο Κορωνοιός ήταν μια από τις καλύτερες περιπτώσεις για να αλλάξει την εικόνα της πόλη μας ... δίχως κυκλοφοριακό, δίχως έγνοιες για τις παραλίες, είχε 2 ολόκληρα χρόνια να κάνει τα απλά .. και αναμενόμενα. Δεν έκανε τίποτα. 
Σήμερα περιμένει την έγκριση από την αρχαιολογία για να ξανακάνει ανάπλαση στην ανάπλαση στην Σκαλίδη αφήνοντας αυτό το χάλι (φωτο) την υπόλοιπη πόλη.

Απορία αν κυκλοφορούν οι εκλεγμένοι μας υπάρχει, αλλά περισσότερο απορία έχω εγώ αν τους αρέσει αυτό το χάλι που παρουσιάζουν λόγου χάρη τα πεζοδρόμια στην Ηρώων Πολυτεχνείου, τον μοναδικό μας δρόμο; Αυτόν που δείχνουμε σε χιλιάδες τουρίστες κάθε χρόνο. 
Μιας και ξέρουμε ότι μελέτη δεν μπορεί να κάνει, φαντάζει πολύ δύσκολο να δούμε και καινούργια πεζοδρόμια, αλλά είναι λυπηρό να μην μπορεί ούτε να αντικαταστήσει ομοιόμορφα τις κατεστραμμένες πλάκες των, που είναι κίνδυνος θάνατος για οποίο ή οποία αποφασίσει να τα περπατήσει.
Τι την ενδιαφέρει άραγε περισσότερο την δημοτική μας αρχή και γιατί που δεν συγκινείται να κάνει έστω μια αντικατάστασης;

Δεν υπάρχουν σχόλια: