Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2023

ΑΝΤΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ Τ' ΑΧΥΡΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ

Αυτή ήταν η περιουσία της πρώην Ένωσης Γεωργικών συνεταιρισμών Καστελίου Κισάμου... και πλέον αφού έχει συγχωνευθεί με άλλους συνεταιρισμούς φέρει την επωνυμία "ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ ΚΥΔΩΝΙΑΣ-ΚΙΣΑΜΟΥ", και εδρεύει στα Χανιά ... και εκπροσωπείται νόμιμα.
Τα τελευταία χρόνια η περιουσία αυτή θρουλά και αποσυντίθεται σε γρήγορους ρυθμούς.
Αν και βρίσκεται στην καρδιά της πόλης και θα μπορούσε καλλιστα να γινει μια εστία πρασίνου και πολιτισμού εντούτοις ειναι αφημένη στην τύχη της..  
Άραγε έχει κάνει καμία προσπαθεια ποτέ καμιά δημοτική αρχή της Κισάμου να δει αν μπορεί να την πάρει... ώστε να την αξιοποιήσει προς όφελος της νεολαίας, του πολιτισμού και των κατοίκων;
Υ.Σ Μπορεί την δημοτική αρχή να μην την ενδιαφέρει αυτή η "επένδυση" αλλά εκτός του ότι είναι στην έδρα του δήμου αποτελεί και εστία μόλυνσης ... μια βόλτα απο τον αρμόδιο αντιδήμαρχο δεν θα ήταν άσχημη.
Οσο γιατί βρίσκεται σε αυτό το χάλι όλοι ξέρουμε ... όμως
Ενδιαφέρον παρουσιάζει αν και δεν την έχω διαβάσει ολόκληρη η έρευνα του πολυτεχνείου Κρήτης για την βιωσιμότητας της επιχείρησης με τη χρήση πολυκριτήριων μεθόδων απόφασης και πρόβλεψη πωλήσεων κρασιού Cavaliere με τη βοήθεια χρονολογικών σειρών του Ελεμένογλου Κωνσταντίνος, τότε... που υπολογίζω αν την είχανε διαβάσει θα κάνανε διορθωτικές κινήσεις ώστε να μην θρουλά τωρα..... και βρίσκεται στο Ιδρυματικό Αποθετήριο του Πολυτεχνείο Κρήτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: