Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.







Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2023

ΑΝΤΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ Τ' ΑΧΥΡΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ

Έτσι βρίσκουν την πόρτα του ακτινολογικού εδώ και 3 μήνες οι ασθενείς ... της επαρχίας Κισάμου. Κλειστή και αραχνιασμένη.
Και βέβαια όπως πρέπει και αρμόζει το προσωπικό του Κέντρου Υγείας Κισάμου στέλνει τους ασθενείς ή στα Χανιά ή τους συμβουλεύει αν η τσέπη τους σηκώνει να κάνουν τις εξετάσεις τους εξωτερικά. 
Κανονικά δεν πρέπει να τα γράφω αυτά...αλλά αποφάσισα να τα γράφω καθ' εκάστη μπας και συγκινηθούν οι αρμόδιοι. 
Φυσικά παρά τις όποιες κουβέντες που έχω κάνει δεν έχω καταλάβει και ποιοι είναι οι αρμόδιοι για αυτό το χάλι που παρουσιάζει το Κέντρο Υγείας ... και δεν μιλάω για τις φιλότιμες προσπάθειες του προσωπικού αλλά των εκάστοτε διευθυντών εκεί στην 7η ΥΠΕ Κρήτης. 
Δίχως γιατρούς, δίχως μηχανήματα, δίχως οδηγούς ασθενοφόρων κλπ. 
Από το κακό στο χειρότερο πάει η υγεία στην επαρχία  ...... αλλά είπαμε εμείς ο ζόρες μας είναι οι παραλίες και οι αμμούτσες.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: