Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.







Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2023

ANTE NA KANOYME T' AXYΡA KOMMATIA

 Αυτοί είναι οι δυο βασικοί -κεντρικοί δρόμοι που οδηγούν στην παραλία του Τελωνείου στην πόλη της Κισάμου. 
Αυτοί οι δρόμοι θα έπρεπε να ήταν στολίδια της πόλης αλλά δυστυχώς είναι παρατημένοι στην τύχη τους. Ούτε μια προσπάθεια αξιοποίησης τους, ούτε μια προσπάθεια ανάδειξής ειδικά ο δυτικός, η Τομπάζη, που περνά δίπλα από το φρούριο της πόλης. Δίχως δημοτικό φωτισμό, δίχως πεζοδρόμια, βρώμικος τις περισσότερες φορές είναι προς αποφυγήν. Το καλοκαίρι όλα τα ξενοδοχεία της παραλίας συνιστούν στους πελάτες τους ..υποχρεωτικά να έχουν μαζί τους φακό... που στην καρδιά της πόλης.
 Δεν είναι άραγε στα σχέδια της δημοτικής αρχής η αξιοποίηση των και κρίμα γιατί είναι δύο δρόμοι που περνούν το καλοκαίρι όλοι ντόπιοι και επισκέπτες μας; 
Ανατολικότερα υπάρχει και ο  δρόμος της Βρύσης του Μαρή... Αλλά αυτός θα ανοίξει στα επόμενα χρόνια όταν θα πετύχουμε καμία ανάπλαση πάλι με ξένα χρήματα. 
Η νυν δημοτική αρχή φαίνεται ότι δεν έχει όραμα για να κάνει κάτι στην πόλη, το ενδιαφέρον της είναι οι παραλίες και μόνο αυτές. Η εμμονή της για να μην της φάνε τις αμμούτσες.. μας οδηγεί σε οπισθοδρόμηση.  Μια βόλτα στην πόλη θα το διαπιστώσετε.. ίσως την χειρότερη πόλη της Κρήτης.....

Δεν υπάρχουν σχόλια: