Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Δευτέρα 12 Αυγούστου 2019

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΨΕΚΑΣΜΟΥΣ ΣΤΑ ΠΟΤΑΜΙΑ ΜΑΣ

Επειδή υπάρχει μια ανησυχία σχετικά με τους ψεκασμούς των ποταμών μας, Πυργιανός και Καμαριανός, που βρίσκονται εντός της πόλης απο μια μερίδα δημοτών, ο υπεύθυνος σύμβουλος για θέματα Δημόσιας Υγιεινής, Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Δήμου Κισάμου κ. Γλαμπεδάκης Βασίλης ανέφερε οτι "τον ψεκασμό των ρευμάτων, ποταμών και στάσιμων υδάτων έχει αναλάβει πλέον η Περιφέρεια Κρήτης. Οι ψεκασμοί γίνονται επειδή όλα τα παραπάνω είναι εστίες εκκόλαψης κουνουπιών, οι οποίες έχουν υπερπολλαπλασιαστεί εξαιτίας των παρατεταμένων βροχοπτώσεων του φετινού χειμώνα. Μάλιστα το φάρμακο που ψεκάζουν σε αυτές τις περιπτώσεις είναι οικολογικό και δεν βλάπτει τους άλλους οργανισμούς ή μικρά ζώα και ψάρια."
Η αλήθεια είναι βέβαια οτι δεν υπάρχει και πολύ εμπιστοσύνη σε τέτοια ακόμα κι αν μας το λένε χείλη επίσημα και ειδικά αμα βλέπεις να ψεκάζουν με μάσκες και τα συναφή, αλλά απο την άλλη δεν μπορούμε να κάνουμε και πολλά ώσπου να διαπιστώσουμε του λόγου το αληθές.
Παλιότερα να θυμίσω που ήταν δουλειά του δήμου οι ψεκασμοί βατράχι και ψάρι δεν έμενε για δείγμα στα ποτάμια..

Δεν υπάρχουν σχόλια: