Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Δευτέρα 12 Αυγούστου 2019

ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ

Το δημοσίευμα του flashnews τις προάλλες δεν πέρασε απαρατήρητο από την επιτροπή των Γαλάζιων  σημαιών, όσο κι αν κάποιοι προσπάθησαν να δικαιολογήσουν και ρίξουν την ευθύνη στον καθ' αυτόν αρμόδιο.
Έτσι όπως έμαθα η αρμόδια επιτροπή ζητάει εξηγήσεις πως σε ένα χώρο με δυο γαλάζιες σημαίες βρίσκονται τόσα σκουπίδια. Σίγουρα, και σε αυτό προσυπογράφω, η παραλία είναι πεντακάθαρη, όμως τα σκουπίδια υπάρχουν έξω από τον χώρο της παραλίας σε σημεία που εκμεταλλεύονται ιδιοκτήτες. Είναι αδικία η καλύτερη παραλία της Κρήτης να χάσει τις σημαίες της για ένα καπρίτσιο κάποιων... αυτό ας το καταλάβουν στον Πλάτανο και να πιέσουν τους ιδιοκτήτες να καθαρίσουν τις περιοχές τους ( μπορεί να το έχουν κάνει).
Ήδη από σχόλια στην εν λόγω ανάρτηση του flashnews μάθαμε ότι δεν ανήκει στην αρμοδιότητα του Δήμου ο καθαρισμός του συγκεκριμένου κομματιού που πάρθηκαν οι φωτογραφίες. Πάντως και στην χειρότερη περίπτωση αν ο ιδιοκτήτης δεν θέλει ο δήμος ας το κάνει και ας τον χρεώσει....
Οι Γαλάζιες  σημαίες κινδυνεύουν, η δυσφήμηση της παραλίας είναι σκοπός κάποιων, ας μην τους αφήσουμε...

Δεν υπάρχουν σχόλια: