Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 21 Αυγούστου 2019

Ο Ε.Ε ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟ ΑΝΝΟΥΣΑΚΕΙΟ ΙΔΡΥΜΑ

Μεγάλες ποσότητες από παραφαρμακευτικό υλικό εστάλησαν από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό στο Αννουσάκειο Ίδρυμα της Ι. Μητροπόλεως Κισάμου και Σελίνου. Το υλικό, το οποίο περιλαμβάνει: βαμβάκι, φυσιολογικούς ορούς, γάζες, ελαστικούς επιδέσμους, γάντια μίας χρήσεως, γλωσσοπιέστρες, χειρουργική ταινία, φαρμακευτικό υλικό, κ.α., παρέδωσε ο υπάλληλος του Παραρτήματος ΕΕΣ Κισάμου κ. Νικόλαος Κουλιζάκης στην Προϊσταμένη Νοσηλείας του Αννουσάκειου κ.Στεφανία Σχετάκη και την υπεύθυνη Νοσηλευτών κ. Όλγα Αρετάκη. Ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος, Πρόεδρος Δ.Σ. του Αννουσάκειου σημείωσε: «Εκφράζουμε τις πολλές ευχαριστίες μας προς τον άξιο Πρόεδρο του ΕΕΣ Δρ. Αντώνιο Αυγερινό όχι μόνον δια την άμεση ανταπόκριση του εις την έκκληση του Αννουσάκειου Ιδρύματος της Μητροπόλεως μας προς ενίσχυση των δομών και δράσεων του πρωτοβάθμιας περίθαλψης, ........
.....πράξη που φανερώνει κοινωνική ευαισθησία, αλλά τον ευχαριστούμε και δια το γεγονός ότι μετά από μακρά περίοδο περιπετειών του ΕΕΣ, με κίνδυνο την αποπομπή του από διεθνής Οργανισμούς, μπόρεσε να επαναφέρει την ομαλότητα και σταθερότητα και να επανακτήσει την εμπιστοσύνη και το κύρος που αξίζει στον ΕΕΣ. Σε καιρούς που τα όρια και οι αντοχές των ανθρώπων συνεχίζουν να δοκιμάζονται το Αννουσάκειο Ίδρυμα της Μητροπόλεως μας, με την χάρη του Θεού και την στήριξη και αρωγή: Θεσμών, Ιδρυμάτων, Φορέων και προσώπων που έχουν γνωρίσει και αξιολογήσει το έργο του, συνεχίζει να λειτουργεί ως ανοιχτή αγκαλιά αγάπης, στήριξης, αρωγής και ανακούφισης εκατοντάδων αναγκεμένων συνανθρώπων μας, που καθημερινά δέχονται την φροντίδα, στήριξη και υπηρεσίες του Ιδρύματος. Μονάδα Φροντίδας ηλικιωμένων που περιθάλπει, φιλοξενεί και φροντίζει 80 πρόσωπα, Κέντρο Αποθεραπείας και Αποκατάστασης που φροντίζει και περιθάλπει 20 πρόσωπα, Κοινωνική Κουζίνα που προσφέρει 1500 μερίδες φαγητού σε εβδομαδιαία βάση, 2 Κινητές Μονάδες «Βοήθεια στο σπίτι» που φροντίζουν 350 οικογένειες και μεμονωμένα πρόσωπα σε Κίσαμο και Σέλινο, 4 Φυσικοθεραπευτήρια που δέχονται περισσότερα από 1700 περιστατικά ετησίως, Κινητή Ιατρική Μονάδα, πλήρως εξοπλισμένη, που παρέχει υψηλές υπηρεσίες πρωτοβάθμιας περίθαλψης και πρόληψης στους εκατοντάδες μαθητές Σχολείων της ευρύτερης περιοχής ως και σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες καθ΄ όλη την διάρκεια του έτους, Κοινωνικό Ιατρείο με 15 εθελοντές Ιατρούς, Κοινωνικό Παντοπωλείο που προσφέρει δεκάδες δέματα σε τρόφιμα, είδη πρώτης ανάγκης κ.α., μέσω των οργανωμένων δομών κοινωνικής πρόνοιας του Ιδρύματος σε δεκάδες νοικοκυριά της ευρύτερης περιοχής σε μηνιαία βάση, Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας, πλήρως εξοπλισμένη που παρέχει υπηρεσίες κορυφαίες σε πρόσωπα που βρίσκονται στην έξοδο του επιγείου βίου τους, μερικές από τις δράσεις και δομές του Ιδρύματος εξακτινωμένες όχι μόνον στα 4.500τ.μ. των κτιριακών εγκαταστάσεων του Αννουσάκειου, αλλά σε όλη την εκκλησιαστική περιφέρεια της Μητροπόλεως μας και πέραν αυτής, καθώς η αγάπη δεν έχει μέτρο και όρια. Δόξα τω Θεώ!», κατέληξε ο Σεβ. Μητρο-πολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος.    

Δεν υπάρχουν σχόλια: