Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Σάββατο 24 Αυγούστου 2019

ΠΑΛΑΙΟΚΑΣΤΡΟ ΠΟΛΥΡΡΗΝΙΑ 1864

Μια σπάνια γκραβούρα ενός περιηγητή που πέρασε απο την Κίσαμο και πήγε Πολυρρήνια. Στα μικρά γραμματάκια διασπαρτα στην γκραβούρα αναφέρει ονόματα και ανάμεσα σε αυτά υπάρχει η λέξη  Παλαιόκαστρο 29 Απριλίου 1864.
Βρίσκεται σε ιδιωτική συλλογή 
Η αλήθεια είναι οτι απο την Κίσαμο πέρασαν πάρα πολλοί τυχοδιώκτες περιηγητές, οι περισσότεροι για να κλέψουν.. φυσικά και έκλεψαν, σαν αντάλλαγμα μας έμεινα τα έργα τους. 
Το 2008 είχαν γράψει για τους περιηγητές που επισκέφτηκαν την Κίσαμο και έγραψαν κάτι καλό-κακό για αυτήν. Κατά σειρά την επισκέφτηκαν....
Μπουοντελμόντι 1415
Λιθγκό 1582
Πόκοκ 1739
Σαβαρή 1779
Πάσλει 1834
Σπράτ 1852
Στίλμαν 1865
Σιμονέλι 1893

Δεν υπάρχουν σχόλια: