Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Σάββατο 24 Αυγούστου 2019

ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑ Η ΩΡΑ

Ο πολιτικός όρκος δίνεται από όσους: α) δεν πιστεύουν σε καμιά θρησκεία, β) πιστεύουν σε θρησκεία που απαγορεύει τον όρκο και γ) δεν θέλουν να φανερώσουν το θρησκευτικό τους φρόνημα ανεξάρτητα από το περιεχόμενό του...αυτά και άλλα πολλά αναφέρει σε επιστολή του στα Χανιώτικα Νέα, ο ένας εκ των τριών που ορκίστηκαν πολιτικά, από τον νέο δήμαρχο Κισάμου κ. Μυλωνάκη (φωτο) και πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Μαλαθύρου, κ. Σπύρος Δαράκης.
- Η αλήθεια είναι ότι συζητήθηκε αυτό το γεγονός ....και άλλη μια αλήθεια είναι ότι προκάλεσε έκπληξη σε πολλούς, όχι γιατί έγινε, αλλά γιατί πρέπει να μάθουμε με το ζόρι αν οι τρεις εκλεγμένοι μας, είναι τελικά άθεοι...!!!
Την απορία λοιπόν μας την έλυσε ο Σπύρος ...ένα από τα παραπάνω νοιώθουν οι τρεις εκλεγμένοι μας και έπραξαν το σωστό γι αυτούς...που συμπληρώνει στην επιστολή του με κάτι ακόμα που το γνωρίζουν πολύ καλά όσοι ασχολούνται με τα της θρησκεία, "οι αληθινοί χριστιανοί δεν επιτρέπεται να ορκίζονται, ιερείς και επίσκοποι δίνουν μόνο διαβεβαίωση κατά την ανάληψη των καθηκόντων τους." Δηλαδή αν το ερμηνεύσουμε σωστά ορκίζονται αυτοί που δεν είναι καλοί χριστιανοί....ή κάνω λάθος;
Μπερδεψοδουλειά και ανακατωσούρα δίχως λόγο... εγώ για παράδειγμα, συν κάμποσοι άλλοι δεν ψηφίσαμε τον κάθε σύμβουλο ή δήμαρχο ή τοπικό για τις θρησκευτικές του πεποιθήσεις, αλλά με γνώμονα μόνο την ατομική και πολιτική του ικανότητα (άσχετο αν δεν την πιστεύουμε, πάντως ευκαιρία του δίνουμε). 
Είμαι χριστιανός, από την μεριά μου που λένε, θεωρώ λάθος όμως τον Θρησκευτικό όρκο, ειδικά στην πολιτική, που έχει τόσα πολλά μυστικά και παράπλευρα σκοτεινά μονοπάτια .. γιατί πάντα αυτός o όρκος αθετείτε και το ξέρουμε πολύ καλά όλοι. Φυσικά κι ένας όρκος δεν καταργεί την Ορθοδοξία.. υπάρχουν πολλά περισσότερα και σοβαρότερα ζητήματα που ζητάνε λύση και είναι ντροπή να κολλάμε στον άλλο, επειδή δεν ορκίστηκε θρησκευτικά, την λέξη Άθεος...
Στην φωτο αν την κοιτάξετε καλά θα δείτε ότι και οι τρεις που ορκίζονται πολιτικά χαμογελούν γιατί ξέρουν τι κάνουν.... οι άλλοι είναι το πρόβλημα!!
Και μια και ανέφερα την λέξη όρκο ... έχω και ένα απωθημένο μέσα μου με μερικούς  Βουργαριανούς και θα το βγάλω τώρα που είναι η κατάλληλη στιγμή. 
- Ένας όρκος δεν μας κάνει καλύτερους Χριστιανούς, ίσα-ίσα όταν τον ζητάμε απεγνωσμένα για να αποδείξουμε κυριαρχία, μας κάνει μικρούς, άθλιους, τιποτένιους, ανθρωποφάγους... *
*Καλύτερα να μην απαντήσουν όσοι τους πειραξαν τα τελευταία λόγια ...γιατί θα τους κατατροπώσω αν ανοίξουν το στόμα τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: