Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 21 Αυγούστου 2019

ΔΙΠΛΟΒΑΡΔΙΑ ΘΕΛΕΙ

 Σαν βιντεοπαιχνίδι μοιάζει από ψηλά η παραλία του Λαφονησιού με τις λοξές φάλαγγες έτοιμες να σε κατασπαράξουν... 5-6.000 κόσμος καθημερινά εκεί απολαμβάνει το μπάνιο του, τον ήλιο, το μαγευτικό τοπίο... φυσικά υπάρχει ταλαιπωρία στο πήγαινε έλα, λόγω δρόμου, αλλά σε σχέση με τον κόσμο η μουρμούρα είναι ακόμα πολύ μικρή.
Φυσικά οι περισσότεροι περνάνε από το φαράγγι των Τοπολίων και την περίφημη πλέον σήραγγα του, που για 100 χρόνια αποτελεί και την μοναδική είσοδο έξοδο προς τα Εννιά Χωριά.
Όλος λοιπόν αυτός ο κόσμος περνά από εκεί και από τα χέρια του εκάστοτε υπαλλήλου που για 10 ώρες και βάλε ημερησίως ρυθμίζει την κυκλοφορία και τα φανάρια. 
Μιας και δεν βλέπω τα επόμενα 5-6 χρόνια να τελειώνει η παράκαμψη Τοπολίων καλό είναι να μεριμνήσουμε ώστε οι βάρδιες εκεί να είναι διπλές, τριπλές και να κρατάνε ως και το βράδυ.... 
Ένας Κωστής τι να σου κάνει όλη μέρα... 

Δεν υπάρχουν σχόλια: