Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Πέμπτη 29 Αυγούστου 2019

ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑ ΗΩΡΑ

Θα τους κεράσει ο Δήμαρχος και τους καλεί στο Δημαρχείο αύριο το μεσημέρι, αφού θα έχουν τελειώσει την δουλειά τους...
Σίγουρα οι πιο αδικημένοι εργαζόμενοι σε ένα δήμο είναι της καθαριότητας που εργάζονται κάτω από άσχημες καιρικές συνθήκες, κρύο ζέστη και βροχή, αντιμετωπίζοντας τεράστιες δυσκολίες ειδικά μέσα στις πόλεις. Σκληρή, χειρωνακτική και πολύ ανθυγιεινή η εργασία τους. 
Φυσικά πάντα το δίκιο στα στραβά και τα ανάποδα της καθαριότητας, το έχουμε εμείς οι δημότες, μουρμουρίζοντας.. δεν τα μαζέψανε καλά, δεν πέρασαν στην ώρα τους, άφησαν, ξέχασαν, είναι τσαπατσούληδες....τα γνωστά μας, δίχως να καταλαβαίνουμε την προσπάθεια τους. Μάλιστα χρησιμοποιούμε και την αδόκιμη απειλή "Εγώ πληρώνω δημοτικά τέλη και πρέπει να..." ..πόσοι άραγε πληρώνουν;
Βέβαια και οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα έχουν τις ευθύνες και τις υποχρεώσεις τους, που είναι και ο λόγος κάποιες φορές να υπάρχουν τέτοιες κουβεντούλες.
Κανονικά δεν θα έπρεπε μόνο ο δήμαρχος να τους κεράσει αλλά κι όλοι εμείς που μας καθαρίζουν... εμείς που νομίζουμε οτι έχουμε υπηρέτες, όταν σκορπάμε τα σκουπίδια μας επιδεικτικά εκτός των κάδων, όταν τα αφήνουμε σε σημεία που δεν υπάρχουν κάδοι, όταν και όταν, νομίζοντας οτι έτσι τιμωρούμε κάποιους...
Σίγουρα η καθαριότητα είναι το πρώτο πράγμα σ' ένα δήμο και απο την αποτελεσματικότητα της διαχείρισης της καθορίζονται πολλά, ειδικά σε ένα δήμο που έχει πολλές και δύσκολες διαδρομές αλλά και πολλούς απαιτητικούς δημότες.
Για φανταστείτε να είχαμε τέτοιους εργάτες καθαριότητας....
πως θα ήταν η πόλη μας..χαχαχχα

Ο δήμαρχος θα τους κεράσει λοιπόν για μια συνεργασία 5 χρόνων που κατά την γνώμη μου πήγε καλά... ο επόμενος ευχή όλων να πάει καλύτερα...και μια καλή κουβέντα την χρειάζονται και αυτοί.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια για την ενέργεια του δημάρχου για τους ανθρώπους της καθαριότητας. Ωστόσο αυτοί οι άνθρωποι έπρεπε κάθε χρόνο να τιμώνται δημόσια σε ειδική τελετή, κάθε χρόνο...
Ευτυχία Δεσποτάκη