Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Πέμπτη 22 Αυγούστου 2019

ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΘΑ ΤΟ ΠΑΝΕ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ

 Θα το έχει πάρει το μάτι σας το MPSV IEVOLI Cobalt να είναι αγκυροβολημένο έξω από τα Νοπήγεια. Το Ιταλικό πλοίο θα κάνει τις υποθαλάσσιες εργασίες της μικρής σύνδεσης Μολάων-Νοπηγείων. Το συνολικό κόστος της διασύνδεσης Πελοποννήσου - Κρήτης μέσω εναλλασσόμενου ρεύματος 150 KV ανέρχεται σε 180 - 190 εκ. ευρώ. Το ρεύμα θα μεταφέρεται στους Μολάους μέσω εναέριας γραμμής από τον ΑΗΣ Μεγαλόπολης και από εκεί με υποθαλάσσιο καλώδιο ως τα Νοπήγεια.
Τον Ιούλιο του 2020 πρόκειται να ολοκληρωθεί η διασύνδεση  βάσει των σχεδίων και την πορεία εκτέλεσης των εργασιών από τον ΑΔΜΗΕ, επισήμανε μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων η διευθύντρια Διαχείρισης Μη Διασυνδεδεμένων Νησιών (ΜΔΝ) του Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργεια (ΔΕΔΔΗΕ), Ειρήνη Σταυροπούλου.
Μάλιστα οι τελευταίες πληροφορίες λένε ότι από τα Νοπήγεια ως τα Χανιά θα πάει δρόμο-δρόμο με χαντάκι ... απορία μου βέβαια πότε θα το ξεκινήσουν το χαντάκι και τι αποκατάσταση θα κάνουν στον δρόμο που ήδη είναι σε κακά χάλια. Αν το μπαλώσουν όπως τον βιολογικό ζήτω που καήκαμε.
Ελπίζω οι όμοροι Δήμοι να ενδιαφερθούν προ του.. χαντακιού, μιας και εμείς εδώ δυστυχώς έχουμε ένα δρόμο όλο κι όλο, και αυτόν σε πολύ κακή κατάσταση... εκτός κι αν μας φτιάξουν ως του χρόνου καινούργιο.
Κύριοι  ξενοδόχοι και λοιποί βλέπω να χάνετε η επόμενη τουριστική χρονιά....

Δεν υπάρχουν σχόλια: