Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Δευτέρα 12 Αυγούστου 2019

ΤΕΛΙΚΑ ΤΟΥ ΜΟΙΑΖΕΙ

Τελικά στο ερώτημα αν του μοιάζει, που τόσο έπαιξε τις τελευταίες μέρες μετά και τα αποκαλυπτήρια του αγάλματος η απάντηση είναι.....αυτή που έδωσε η φίλη του blog 
Στέλλα Καρτάκη!
" Η τέχνη δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να είναι ούτε φωτοτυπία, ούτε απόλυτη αντιγραφή του πρωτότυπου. Η τέχνη είναι όμως το προσωπικό άγγιγμα του εκάστοτε καλλιτέχνη. Η ματιά και το "χέρι" του καθορίζουν το τελικό αποτέλεσμα. Αν θέλουμε την ακριβή πιστότητα, τότε θα μείνουμε στην σπουδαία κατά τα άλλα, τέχνη της φωτογραφίας. Ούτε στην ζωγραφική, ούτε στην γλυπτική. Το αν ένα έργο είναι ή δεν είναι πιστό με το "μοντέλο " του, αυτό δεν καθορίζει την αξία και την σπουδαιότητα του. Αυτό που αποπνέει η δημιουργία και αυτό που άφησε πίσω του ο σπουδαίος αυτός ιεράρχης, ταιριάζουν? Αν ναι, τότε το έργο είναι επιτυχημένο. Και εν τέλει, η τέχνη είναι καθαρά υποκειμενική υπόθεση. Άλλη αίσθηση αφήνει στον κάθε ένα από εμάς. Τέχνη δεν είναι το λάξευμα της πέτρας, ούτε στον καμβά δύο πινελιές. Τέχνη είναι το χαμόγελο, ή η σκέψη που σου αφήνει αυτό που βλέπεις. Σε μια πόλη ιστορική όπως την Κίσαμο, που γέννησε και συνεχίζει να γεννά ανθρώπους της τέχνης και των γραμμάτων, ας καμαρώνουμε ένα ακόμα έργο τέχνης, κι όχι ένα πιστό μηχανικό αντίγραφο. Η αύρα του Ειρηναίου πλανάται παντού! Κανένα λάθος ή σωστό άγαλμα του, δεν θα σταθεί ποτέ ικανό να σβήσει την σπουδαιότητα του..

Δεν υπάρχουν σχόλια: