Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Σάββατο 17 Αυγούστου 2019

ΙΧΝΗ ΒΑΔΙΣΗΣ ΤΡΑΧΗΛΑ

και πως ξαναγράφεται η ιστορία...
Τα ηλικίας 5.7 εκατομμυρίων ετών αποτυπώματα του Τράχηλα είναι περισσότερο από ένα εκατομμύριο χρόνια παλαιότερα από του Αρδιπίθηκου, ο οποίος θεωρείται άμεσος πρόγονος των μεταγενέστερων ανθρωπίνων και έχει πόδια που μοιάζουν περισσότερο με χέρια, όπως οι πίθηκοι. Τα αποτυπώματα της Κρήτης υποδηλώνουν λοιπόν ότι ανθρωπίνοι περισσότερο εξελιγμένοι από τον Αρδιπίθηκο ζούσαν στην Ευρώπη πολύ πριν από την εποχή στην οποία οι επιστήμονες τοποθετούν την έξοδο των πρώτων ανθρωποειδών από την Αφρική.
Με απλά λόγια η ιστορία της ανθρωπολογίας θα πρέπει ξαναγραφτεί απο την αρχή μιας και ως και σήμερα πίστευαν οτι το ανθρώπινο είδος άρχισε να εμφανίζεται πριν 4.εκ  χρόνια.
Αυτά και άλλα πολλά στην γειτονιά μας που ακόμα βέβαια δεν είμαστε έτοιμοι να τα αποδεχτούμε ... Πάντως κάθε αρχή σε καλό και να θυμίσω επ ευκαιρίας αυτής της σπουδαίας ανακάλυψης και των πλούσιων γεωλογικών φαινομένων της περιοχής μας, καλό είναι να σκεφτούμε (επί πρώτης δημαρχίας Μυλωνάκη έγινε μια πρώτη συζήτηση) την δημιουργία κέντρου πληροφόρησης και μικρό μουσείο στον χώρο των Ιλυολιθικών πυραμίδων της Ποταμίδας, σπάνιο φαινόμενο και αυτό της περιοχής μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια: