Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

ΣΤΟ ΚΑΣΤΕΛΛΙ ΖΕΙ!!!!

Βρε Κρητικοί και προπαντός Χανιώτες δημοσιογράφοι ....στο Καστέλλι ζει ο πρώην Πρόεδρος  της Στατιστικής υπηρεσίας -όπως λεγόταν τότε- αλλά ουδείς ήλθε να του ζητήσει να πει δυο κουβέντες για τον σάλο του Παπακωνσταντίνιου "φουσκώματος" ουδείς! 
Μια ασκελιά δρόμο....
Κρίμα βέβαια, γιατί κάποιοι περηφανεύονται ότι κάνουν καλά και αμερόληπτα την δουλειά τους...ούτε φυσικά την φράση που είπε στην εφημ. το  ΒΗΜΑ δεν αναπαράγαται ότι.... "Καμία χώρα της ευρωζώνης δεν υπολογίζει τις ΔΕΚΟ στα ελλείμματα, παρά μόνον ίσως, απ΄ ότι θυμάμαι η Δανία. Πιστεύω ότι και τώρα υπήρξε συμφωνία με την Eurostat για να υπολογισθούν και οι ΔΕΚΟ. Έτσι φουσκώθηκε το έλλειμμα».

13 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το οποίο "φούσκωμα" έγινε έξι μήνες αφότου είχαμε μπει ήδη στο μνημόνιο (από το 13,6% του Απριλίου, στο 15,4% τον Νοέμβριο που έγινε η αναθεώρηση).

Και το "φούσκωμα" από τις ΔΕΚΟ αφορούσε μόνο 0,7 μονάδες της συνολικής αύξησης των 1,8 μονάδων. Οι υπόλοιπες 0,9 ήταν από τα ασφαλιστικά ταμεία και 0,1% από κάποια αναθεώρηση, αλλά δεν θυμάμαι αυτή τη στιγμή (το στοιχείο από την επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου οικονομικών τότε). Βέβαια αν κάτσουμε να σκεφτούμε λίγο παραπάνω, θα δούμε ότι δεν έχει καμία σημασία τι υπολογίζουν και τι όχι στις άλλες χώρες, σημασία έχει ποιος πληρώνει τα ελλείμματα των ΔΕΚΟ. Κι αν αυτός είναι ο προϋπολογισμός (με δάνεια πλέον) όλα τα άλλα είναι για να λέμε. Καλό θα ήταν να ρωτήσει κάποιος τον Κοντοπυράκη για τα δικά του μαγειρέματα, των προηγούμενων ετών (6% το έλλειμμα το 2009, really?).

Ιωάννης Παπαδάκης είπε...

Για να σας θυμίσω...τα αναθεωρημένα στοιχεία με το έλλειμμα του 12,7% ήταν προϊόν πολιτικής απόφασης του ΠΑΣΟΚ...αυτό το είπε ο κ .Κοντοπυράκης πρώτη φορά δημόσια στο skai "Νέοι Φάκελοι" τον Φεβρουάριο πριν μπούμε στο ΔΝΤ. Όμως για τον λόγο αυτό κάνω την ανάρτηση...να πάρουμε απαντήσεις.
Φυσικά όταν κάποιος λέει "φουσκωμένο" και τον ακολουθούν και άλλοι....έ κάπου ..θα μυρίζει.
Αλλά και με τα δικά σας δεδομένα 12.7-1.7=11% αλλά το βγάλαμε 15.4% και ξέρουμε δυστυχώς τους λόγους!!!

Ιωάννης Παπαδάκης είπε...

Και επειδή σας βλέπω κατατοπισμένο στις άλλες χώρες (πλην Δανίας-Ελλάδας) ποιος πληρώνει τις ΔΕΚΟ;

Ανώνυμος είπε...

Δεν ξέρω ποιος πληρώνει τις ΔΕΚΟ στη Δανία. Το πρόβλημα μας δεν είναι ούτε η Δανία, ούτε η Σουηδία, ούτε η Ιταλία. Το πρόβλημα μας είναι τι κάνουμε εμείς. Και από τη στιγμή που το κράτος καλύπτει τα ελλείμματα των ΔΕΚΟ από τον προϋπολογισμό κοροϊδεύουμε μόνο τον εαυτό μας αν δεν τα λαμβάνουμε υπόψη στο έλλειμμα, αφού εμείς τα πληρώνουμε, και μάλιστα τα χρυσοπληρώνουμε τελευταία με όλους τους φόρους και τέλη που έχουν βάλει διάφοροι χοντροκέφαλοι της κυβέρνησης.

Τώρα αυτά που λέει ο Κοντοπυράκης, ας πάει να τα πει στην Eurostat, αυτούς πρέπει να πείσει, διότι πρώτοι αυτοί του έβγαλαν άχρηστα τα δικά του στοιχεία. Επαναλαμβάνω πάντως, τον Απρίλιο πριν μπούμε στο μνημόνιο το έλλειμμα βρισκόταν στο 13,6%, ούτε 12, ούτε 11%. Αυτά που περνάμε είναι πάρα πολύ άσχημα, έχουμε μπλέξει με ανίκανους γενικώς, αλλά και η άρνηση δεν βοηθά σε τίποτα...

Ανώνυμος είπε...

Παρεμπιπτόντως, δεν αφαιρούμε από το 13,6 (ή ακόμα και από το 12,7 αν ήταν αυτό) το 1,8 που ήταν το φούσκωμα (το 0,7 των ΔΕΚΟ, το 0,9 των ασφαλιστικών και 0,1 ακόμα) αλλά το προσθέτουμε! Διότι αυτά τα ελλείμματα δεν βρίσκονταν (δεν είχαν υπολογιστεί) ούτε στο 13,6% ούτε στο 12,7%.

Ανώνυμος είπε...

Τόνε βλέπω κάθε μέρα το Κοντόπυρο 10 μπάτσοι τονε φυλούνε , τάξη και ασφάλεια στη Κίσαμο .

Ιωάννης Παπαδάκης είπε...

Δεν ξέρεις ποιος πληρώνει τις ΔΕΚΟ στην Δανία αλλά ξέρεις πως μπήκαμε στο ΔΝΤ...οκ
Ο Κοντοπυράκης δημόσια ειπε οτι είναι πρόθυμος να καταθέσει σ΄οποιαδήποτε εξεταστική....ΒΗΜΑ 23-11!
Τώρα για τα άλλα, ποιος πληρώνει την νύφη στην Ελλάδα, συμφωνω απόλυτα μαζί σου...θα ήθελα όμως να σε ενημερώσω οτι το 15.4% έγινε για να μπορούν να μας κάνουν ότι θέλουν, αυτό αν είναι αλήθεια τότε είναι εσχάτη προδοσία!!!
Δες και αυτό http://www.youtube.com/watch?v=0O2XRSjyR4A

Ανώνυμος είπε...

Για ποιο λόγο θα έπρεπε να ξέρω τι γίνεται στη Δανία (που δε νομίζω να βρίσκεται στην ίδια θέση με εμάς) ή στη Γερμανία, στη Γαλλία, στην Ολλανδία. Μήπως εσύ ξέρεις ή αλλάζει κάτι αν το ήξερα με το τι γίνεται και έχει γίνει στην Ελλάδα;

Τα νούμερα πάντως είναι διαθέσιμα στο διαδίκτυο, για το πόσο ήταν το έλλειμμα όταν μπήκαμε στο μνημόνιο, πόσο ανέβηκε έξι μήνες αργότερα με τις ΔΕΚΟ. Αρκεί να ψάχνει κανείς (αν δεν τα βρίσκεις ευχαρίστως να σου δώσω τα link) και να μην τρώει έτοιμο ότι του παρουσίαζουν διάφοροι, και να μην είναι ευάλωτος σε κάθε συνομωσιολογική θεωρία που παρουσιάζεται στο διαδίκτυο. Πράγμα που δυστυχώς είναι χαρακτηριστικό πάρα πολλών Ελλήνων...

Ιωάννης Παπαδάκης είπε...

Για στείλε τα link σε παρακαλώ...θα είναι όπως και αυτό που έγραψες "τον βλέπω κάθε μέρα 10 μπάτσοι τον φυλάνε"....Η Τζαβέλα ήταν ΠΑΣΟΚ και τα είπε δεν ήταν Κοντοπυράκης! Τώρα η ερώτηση είναι γιατί άραγε το φούσκωσαν.....αφού και εσύ το παραδέχεσαι..γιατί; Ποιος ο λόγος να πάμε προς τα πάνω ...αλλά θα μου πεις μήπως ξέρεις και συ; Δες και αυτό το βιντεάκι
http://www.youtube.com/watch?v=lzChiyLvCNE&feature=player_embedded
Αν δεν ξέρεις ποιοι είναι δεξιά και αριστερά στο βίντεο να σου πω!!!

Ιωάννης Παπαδάκης είπε...

Και μα διόρθωση.....γράφεις "Τα νούμερα πάντως είναι διαθέσιμα στο διαδίκτυο, για το πόσο ήταν το έλλειμμα όταν μπήκαμε στο μνημόνιο" χαίρω πολύ ..το θέμα πόσο ήταν πρίν μπούμε στο μνημόνιο..10-11-12% όχι παραπάνω..το 15.4% μας οδήγησε μαζί με τις δηλώσεις του αρχηγού στο ΔΝΤ.
Η δουλειά ήταν σχεδιασμένη...καλά μελετημένη...αν υπήρχε σχέδιο θα είμαστε κοντά στην έξοδο τώρα με τις τόσες θυσίες άρα το σχέδιο ήταν "ξεπούλημα". Μην προσπαθείς να δικαιολογήσεις τα αδικαιολόγητα..η κυβέρνηση είναι αναξιόπιστη ψεύτες και προδότες!!

Ανώνυμος είπε...

Δεν βλέπω να τον φυλάνε 10 μπάτσοι, γιατί δεν έγραψα εγώ αυτό το σχόλιο. Νομίζω μπορείς να το διαπιστώσεις και από την ip.
Όσο για το έλλειμμα, πάρα πολλά τα link αν ψάξεις για «στο 13,6% το έλλειμμα» στο google.

Μερικά από αυτά στα τέλη Απριλίου του 2010, λίγο πριν μπούμε στο μνημόνιο. Πιστεύω να έχεις εμπιστοσύνη στις αναφορές πρακτορείων ειδήσεων και εφημερίδων

http://www.apn.gr/news/nea/sta-ypsi-to-elleima-ke-to-dimosio-xreos-tis-elladas/

http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12336&subid=2&pubid=27627147

http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=154249
http://news.in.gr/economy/article/?aid=1128814

Ανώνυμος είπε...

Στο παρακάτω η ανακοίνωση για την αύξηση στο 15,4% από το υπουργείο οικονομικών

http://www.minfin.gr/portal/el/resource/contentObject/id/c172afeb-f934-4096-927d-e980ad307725

Και το επίμαχο απόσπασμα:

Το έλλειμμα του 2009 αναθεωρήθηκε από το 13,6% του ΑΕΠ στο 15,4% του ΑΕΠ ή 36.150 εκ. ευρώ. Μια αύξηση κατά 1,8 ποσοστιαίες μονάδες του ΑΕΠ. Η αναθεώρηση οφείλεται κυρίως στα εξής:

Ένταξη στην Γενική Κυβέρνηση δημοσίων οργανισμών (αύξηση του ελλείμματος κατά 0,7% ΑΕΠ)

Προσαρμογή των λογαριασμών των ασφαλιστικών ταμείων και των ΟΤΑ (αύξηση ελλείμματος κατά 0,9% ΑΕΠ)

Μείωση του ΑΕΠ του 2009 (αύξηση του ελλείμματος κατά 0,2%)

Η αναθεώρηση επηρεάζει προφανώς και τα στοιχεία του δημοσίου χρέους, στο οποίο ενσωματώθηκαν τα συσσωρευμένα χρέη των δημοσίων επιχειρήσεων που εντάχθηκαν στην Γενική Κυβέρνηση. Το χρέος Γενικής Κυβέρνησης του 2009 αναθεωρήθηκε στα 298.032 εκ. ευρώ ή 126,8% του ΑΕΠ από το 115,4% του ΑΕΠ, μια αύξηση 11,4 μονάδων του ΑΕΠ. Η αναθεώρηση οφείλεται κυρίως στα εξής:

Ένταξη ΔΕΚΟ στα στοιχεία Γενικής Κυβέρνησης (αύξηση χρέους κατά 7,75% ΑΕΠ ή 18.204 εκ. ευρώ)

Προσαρμογή των off-market swaps (αύξηση χρέους κατά 2,3% του ΑΕΠ ή 5.530 εκ. ευρώ)

Ιωάννης Παπαδάκης είπε...

καλά την δευτέρα θα τα ξαναπούμε ..αφού δεν πάνε οι ενημερωμένοι στον Κοντοπυράκη θα πάω εγώ!