Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.







Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015

ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΜΒΟ ΤΟΥ ΔΡΑΠΑΝΙΑ

Περιμένοντας και δίνοντας χρόνο για σχόλια όσο αναφορά την ανακοίνωση που έβγαλα για τον κόμβο Δραπανιά, αφού πρώτα ευχαριστήσω το blog που μας δίνει την δυνατότητα ενημέρωσης ανταλλαγής απόψεων, απαντώ ότι όλα αυτά γίνονται για την καλύτερη ενημέρωση, για τα κοινά, γι αυτά που συμβαίνουν δίπλα μας. Καταρχήν θα ήθελα να γράψω ότι εκτιμώ πολύ αυτούς που επώνυμα κάνουν το σχόλιο τους και όχι αυτούς που ανυπόγραφα φτάνουν στο φίλε στο Μιχάλη ή στο οποιοδήποτε άλλο. Μετά από αυτόν τον απαραίτητο πρόλογο αρχίζω να απαντάω σε ένα ένα από τα σχόλια.
  - Συγκεκριμένα όσο αφορά ποιανού είναι τα έργα, όλοι ξέρουμε ότι η εκάστοτε Δημοτική αρχή δημιουργεί συνεργασίες, συμμαχίες και ισορροπίες ώστε οργανωμένα να πιέζει να έρθουν έργα στην περιοχή μας. Οπότε το συμπέρασμα μου είναι ότι για να καταφέρεις να έρθουν κοντά στα 60 εκατομμύρια ευρώ σε 3,5 χρόνια σε ένα νεοσύστατο Καλλικρατικό Δήμο που ήταν στο κόκκινο ήταν μεγάλη επιτυχία της προηγούμενης δημοτικής αρχή και προσωπικά του Γιώργου Μυλωνάκη. Για παράδειγμα τον Δεκέμβριο του '13 είχαμε πλημμύρες και καταστροφές στον Δήμο μας, η τότε Δημοτική αρχή, κατάφερε να αποζημιωθούν οι πληγέντες, να φτιάξει έργα (γέφυρες) για να μην ξανά πλημμυρίσουν σπίτια και να λυθούν ταυτόχρονα και πολλά άλλα θέματα. Καταστροφές είχαμε και το '14-'15, για τον ίδιο λόγο θα ήθελα να έρθουν χρήματα στο Δήμο μας για να αποκατασταθούν οι ζημιές.  Σχετική αναφορά έγινε στο τελευταίο Δημοτικού συμβούλιο όπου η μείζων αντιπολίτευση δήλωσε ότι συντάσσεται στο πλευρό της Δημοτικής αρχής για την διεκδίκηση πόρων για αποκατάσταση των ζημιών.
 - Ότι αφορά τον οδικό άξονα (ΒΟΑΚ) είναι ένα έργο της δεκαετίας του '80 και οι προδιαγραφές του δεν ανταποκρίνονται στην εποχή μας. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να πιέζουμε ώστε να βελτιώσουμε την κατάσταση του. Σε αυτή τη λογική κινήθηκε η προηγούμενη Δημοτική αρχή βελτιώνοντας τους παράλληλους δρόμους των Νωπηγείων και τον κόμβο Δραπανιά την στιγμή που όλοι έλεγαν ότι ο οδικός άξονας (ΒΟΑΚ) φτάνει μέχρι το Κολυμπάρι. Ότι αφορά για την ποιότητα του κάθε έργου υπεύθυνοι είναι οι επιβλέποντες μηχανικοί του έργου (η επίβλεψη, παραλαβή και παράδοση του έργου υπογράφεται από αυτούς) χωρίς να σημαίνει ότι η δημοτική αρχή πρέπει να απουσιάζει.
- Ένα άλλο θέμα που προέκυψε από τα σχόλια είναι με το Πυρηναίελαιουργιο και έχω να δηλώσω στον ανίδεο σχολιαστή ότι οι δημοτικές αρχές δεν έχουν καμία σχέση με αδειοδοτήσεις τέτοιων επιχειρήσεων. Όσο για τα σχόλια που έχουν μορφή λαϊκισμού και λάσπης περί αερογέφυρας τελεφερίκ πορτοφολιών καλομαθημένων αφού είναι και ανώνυμα τα θεωρώ ανούσια και δεν κρίνω σκοπιμο να ασχοληθω .
ΥΓ. Οποιοδήποτε σχόλιο είναι επώνυμο το επικροτώ και οπουδήποτε είναι ανώνυμο το απορρίπτω.
Μιχάλης Θεοδώρου Θεοδωρογλάκης 
Δημοτικός Σύμβουλος

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ετσι ακριβως κανει ο πρωην δημαρχος κυριε Μιχαλη..Απορριπτει και δεν δεχεται τις ανωνυμες καταγγελιες..Οσο ανωνυμες και αν ειναι δεν ειναι και ανυποστατες..Και κατι αλλο.. Θα ηθελα να μου λυσετε μια απορια..Το 2019 θα κατεβετε για δημαρχος?Ετσι φημολογειται...

Ανώνυμος είπε...

Ωραίος κόμβος....ασφαλές και χρήσιμος

Ανώνυμος είπε...

"ΚΥΡΙΕ" ανώνυμε α' λογικό για κάποιον σαν εσένα να σχολιάζει ανώνυμα αφού δεν διαθέτεις "μούρη" στην τοπική κοινωνία για να μπορείς να σχολιάσεις επώνυμα. Στην περίπτωση σου φυσικά, θα ήταν όλα ακόμη πιο ανυπόστατα αν τα υπέγραφες αλλά τουλάχιστον θα είχες θάρρος. Αν νομίζεις ότι κρύβεσαι στην ανωνυμία νομίζω ότι κρύβεσαι πίσω από το δάχτυλο σου... Όσο για της φήμες που αναφέρεις ,χρονια τώρα στηρίζεις την "πολιτική" σου σε φήμες. Το ερώτημα σου έχει απαντηθεί από τον Μιχάλη σε δημοτικό συμβούλιο, ότι δεν σαρακιζει καρέκλες σαν κάποιους άλλους. Δεν το άκουσες; γιατί δεν νομίζω να έλειπες...
Πατερακης Γιώργος

Ανώνυμος είπε...

Ως γέννημα θρέμμα του Δραπανια και ως προεδρος της τοπικής κοινότητας εχω να πω ότι υπάρχουν τόσες παράνομες συνδέσεις με τον εθνικό δρόμο (σκοτωστρες) τώρα που γίνεται νόμιμος κόμβος δεν μας αρέσει;
Αντώνης Ευτυχίου Κοκοτσακης

Ανώνυμος είπε...

''ΚΥΡΙΕ"" Γιωργο, οι υποψιες σας για το ποιος ειμαι ειναι επισης ανυποστατες. Δεν εχω παρεβρεθει ποτε σε δημοτικο συμβουλιο αλλα αυτια ομως εχω και ακουω. Αλλα μιας και εσεις πηγαινετε γιατι δεν μας λετε και για αλλες ανωνυμες καταγγελιες εκτος απο τα δικα μου ανωνυμα σχολια που εχουν πεσει στο τραπεζι το τελευταιο διαστημα?Πειτε να τα μαθει ο κοσμος και ας ειναι και ανωνυμα και ανυποστατα οπως υποστηριζετε και αυτος θα κρινει..Τελος την ανωνυμια μου την κραταω γιατι ετσι θελω, γιατι δεν θελω σχολια. Η μουρη μου δεν ντρεπεται γιατι εγω λεφτα δεν εφαγα δεν εξαπατησα κοσμο δεν ειπα ψεματα και ολα τα αλλα που εχουν κανει αυτοι που υποστηριζετε. Αλλα μιας και δινεται στον κοσμο η ευκαιρια να εκφραζεται εστω και απο εδω εστω και ανωνυμα θα το κανω για οσο και οποτε θελω.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ πλέον "ΚΥΡΙΕ" ανώνυμε α'
Η επιμονη σου για τις συγκεκριμένες ανώνυμες καταγγελίες,το πάθος με το οποίο υπερασπίζεσαι την υπόσταση τους και το κοινό στοιχείο της ανωνυμίας,όχι μόνο μου επιβεβαιώνει το ποιος είσαι αλλά επιβεβαιώνει και το ότι είσαι ένας εκ των συντακτών της συγκεκριμένης ανώνυμης καταγγελίας.
Σε διαβεβαιώνω ότι κανείς δεν πέφτει από τα σύννεφα μιας και στις ίδιες και άλλες παρόμοιες καταγγελίες στηρίξαν κάποιοι ολόκληρους προεκλογικούς αγώνας μήπως και καταφέρουν να κρύψουν-κρύψετε την ανικανότητα σας.
Συμφωνώ ότι έχεις δικαίωμα να συνεχίσεις να κρύβεσαι πίσω από το δάχτυλο σου αλλά και όπου αλλου επιθυμείς, όμως από τον κόσμο δεν μπορείς να κρυφτείς ούτε μπορείς να αποφύγεις τα σχόλια που τόσο πολυ σε φοβίζουν και λες ότι δεν τα θες.
Όσο και αν ισχυρίζεσαι ότι διαθέτεις μούρη δεν πείθεις κανένα και γι αυτό τον λόγο αν αποκαλύψεις το ποιος είσαι αυτόματα θα χάσουν τη μηδενική υπόσταση τους και η καταγγελίες σας και τα λεγόμενα σου.
Χαρτοσακούλα στη μούρη φοράνε οι δωσίλογοι οι προδότες και οι ρουφιάνοι. Παρόμοια χαρτοσακούλα μου μοιάζει και η ανωνυμία σου και ας μην έχεις καταφέρει να την κρατήσεις. Δικαίωμα σου είναι να κρύβεις την ασχήμια και του χαρακτήρα σου και των σχολίων σου σε χαρτοσακούλες. Εγώ δεν ξέρω ούτε έχω στοιχεία αν είσαι κλέφτης και όλα τα υπόλοιπα που κατηγορείς αυτόυς που λες ότι υποστηρίζω αλλά σιγουρεύτηκα ότι δεν διαθέτεις καθόλου ήθος. Εκτός απο ανώνυμος είσαι και ανήθικος
Πατερακης Γιωργος

Ανώνυμος είπε...

ΑΓΑΠΗΤΕ ΚΥΡΙΕ ΠΑΤΕΡΑΚΗ ΓΙΩΡΓΟ ΑΥΤΟΝ ΘΑ ΚΑΤΕΒΑΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟ ΠΟΥ ΑΠΟ ΟΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΤΟΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΠΑΜΕ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟ ΠΕΡΙ ΑΝΩΝΥΜΩΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΩΝ ..ΓΙΑΤΙ ΜΟΛΙΣ ΠΡΙΝ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ¨ΚΡΙΜΑ¨ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΤΩΡΑ.. ΠΟΥ Η ΚΙΣΣΑΜΟΣ ΗΘΕΛΕ ΛΙΓΟ ΑΚΟΜΑ ΜΕ ΕΠΙΣΗΜΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙ ΠΡΩΤΕΣ ¨ΡΟΥΦ¨ ΠΟΛΕΙΣ ΤΙΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.. ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ..
Υ.Σ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΝΑ ΒΕΛΤΙΩΘΕΙ ΓΙΑΥΤΟ ΦΙΛΟΙ ΚΙΣΣΑΜΗΤΕΣ ΠΡΟΣΕΧΕΤΕ ΠΟΥ ΠΑΤΑΤΕ ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΛΥ ΛΑΣΠΗ .
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ .

Ανώνυμος είπε...

δεν υπαρχει πουθενα σε τοση αποσταση δρομου τοσοι κομβοι αραγες ποιους εξυπηρετει αυτο το πραγμα τοσοι συζητησει
και μαλιστα αληθεια εναι οτι ο βοακ σταματαει στο κολυμπαρι

Ανώνυμος είπε...

ε βεβαια!! ο,τι δεν μας συμφερει το απορριπτουμε!!!σημασια δεν εχει κυριε Μιχαλη ποιος γραφει αλλα τι γραφει...μη μενουμε μονο σε αυτα που μας βολευουν!!

Ανώνυμος είπε...

και οσο για τα πορτοφολια και τους καλομαθημενους εχω να δηλωσω οτι δεν ειναι καθολου ανουσιο το θεμα!! ισχυει και το διαπιστωνω καθημερινα με τα ιδια μου τα ματια!!