Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τρίτη 13 Αυγούστου 2019

ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ ΤΟΥ ΜΟΙΑΖΕΙ ....

H αλήθεια είναι οτι μετά απο 5 μέρες ακόμα ακόμα ασχολούμαστε με το άγαλμα αυτό το ορειχάλκινο ομοίωμα του Μακαριστού γέροντα Ειρηναίου που στέκει εκεί στην πρώην πλατεία Δημαρχείου...
Οι απόψεις πολλές, σωστές ή λάθος υπάρχουν και απ΄εδώ και απ΄εκεί, μάλιστα τις περισσότερες τις υποστηρίζουν με πάθος οι γράφοντες στα σχόλια του blog.
- Δεν του μοιάζει λένε η πλειοψηφία και σε αυτό δεν μπορεί κανείς να μην συμφωνήσει... απο την άλλη κανείς δεν περίμενε ένα πιστό αντίγραφο του Ειρηναίου, αλλά η αλήθεια είναι οτι εμείς όλοι που έχουμε ζήσει απο κοντά τον σεβαστό γέροντα, τον ευεργέτη του τόπου, τον σοφό ποιμενάρχη, τον θέλαμε ακριβώς όπως τον θυμόμασταν ... κάτι που δεν έγινε...και τελικά απογοητευτήκαμε!!
Πάντως μιας και τα πράγματα δεν πρόκειται να αλλάξουν απο μακρυά θα μας θυμίζει Αυτόν.... αυτόν τον παπά που όπως έλεγε και ο ίδιος... "'Στέκει ανάμεσα στην γη και στον ουρανό κι ανάμεσα στον Θεό και τον άνθρωπο, για να παίρνει απ΄εκείνον το φως και να το φέρνει στον κόσμο κι αντίστροφα πάλιν για να παίρνει από τον κόσμον τον πόνο και την αμαρτία και να τα εξαγνίζει στην μεγαλοσύνη του Θεού".... 
Δεν του μοιάζει αλλά ποιον ενδιαφέρει αφού κανένα άγαλμα ή προτομή δεν μπορεί να μας κάνει να τον ξεχάσουμε.
Άγιος και αξέχαστος!

Δεν υπάρχουν σχόλια: