Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τρίτη 13 Αυγούστου 2019

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΣΗΡΑΓΓΑΣ

 Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή η εκδήλωση του Παραρτήματος Χανίων της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ στο Κατσωματάδο Κισάμου για τη μάχη και το συντριπτικό χτύπημα που έδωσε ο ΕΛΑΣ στη Σήραγγα Τοπολίων ενάντια στους φασίστες Γερμανούς, με τη συμμετοχή περισσότερου κόσμου από κάθε άλλη φορά.
Η εκδήλωση, φέτος, ήταν αφιερωμένη στον καπετάνιο του ΕΛΑΣ Παπα-Σπύρο Κουντουράκη (Κουντουρόπαπα).
Η εκδήλωση ξεκίνησε με σύντομο χαιρετισμό από τον αντιπρόεδρο του Παραρτήματος Χανίων της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ Στέφανο Μυλωνάκη, ενώ ο πρώην δήμαρχος Μηθύμνης Σπύρος Δαράκης αναφέρθηκε στο ιστορικό της μάχης και το βιογραφικό του Παπα-Σπύρου.
Η κεντρική ομιλία έγινε από τον πρόεδρο του Παραρτήματος Χανίων της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ Μπάμπη Πετράκη.
Χαιρετισμό απεύθυνε η δισέγγονη του Παπα-Σπύρου, Κατερίνα Καστρινάκη - Βασιλείου.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης δόθηκε τιμητικός έπαινος στην κόρη του Παπα-Σπύρου Σοφία Κουντουράκη.
Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από το Παράρτημα Χανίων της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ, την Τομεακή Επιτροπή Χανίων του ΚΚΕ, το Δίκτυο Μαρτυρικών Τόπων και από τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων του Δήμου Κισσάμου, Τοπολίων, Καλουδιανών, Χεραιθιανών και από εκπρόσωπο της Ένωσης Πολιτιστικών Φορέων Επαρχίας Κισσάμου (ΕΠοΦΕΚ).
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο δημοτικός σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» του Δήμου Κισσάμου Γιώργος Φραγκιουδάκης, ο γραμματέας της Τομεακής Επιτροπής Χανίων του ΚΚΕ και περιφερειακός σύμβουλος Κρήτης Αλέκος Μαρινάκης καθώς και ο περιφερειακός σύμβουλος Κρήτης Γιώργος Κονταξάκης.
Ιδιαίτερη συγκίνηση προκάλεσε η παρουσία του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης Θεόδωρου Τζανουδάκη από το Κατσωματάδο με το αναπηρικό του καρότσι, ο οποίος είχε βιώσει τα γεγονότα της εποχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: