Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Σάββατο 18 Μαΐου 2019

ΠΕΡΙ OPEN MALL ..ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΛΟΓΟΣ..

από τον Μανώλη Δερουκάκη
Προσωπικά δεν με απασχολεί η -δήθεν- δόξα ούτε χρειάζομαι σαν αφορμή χρηματοδοτήσεις ΕΣΠΑ για να ανοίξω σαμπάνια να γευτεί ο διψασμένος μου εγωισμός. Εξάλλου το θεωρώ και απαίσιο ποτό. 
Έγραψα στην πρώτη ανακοίνωσή μου οτι κάναμε και αναπτύξαμε ΜΑΖΙ με τον ΝΕΣΚ τα βήματα για να εγκριθεί η πρώτη αυτή φάση. Αυτοί που δήθεν εκπροσωπούν τον εμπορικό κόσμο της πόλης, μάλλον έχουν άλλη άποψη βάζοντας τα πάντα στο ζύγι, ανεβάζοντας και κατεβάζοντας ποσοστά. Δεν πειράζει όμως, πάω πάσο. 
Το πρόγραμμα έχει πολλή, μα πάρα πολλή δουλειά ακόμα και είναι νωρίς για πανηγυρισμούς και γελοιότητες. Απαιτεί σοβαρότητα και όρεξη για δουλειά. Προσωπικά ελπίζω να προχωρήσει και να αποτελέσει πράξη η θεωρία που περιλαμβάνεται στην μελέτη. Ελπίζω να μην είναι άλλη μια φορά από εκείνες που μεγάλα έργα για την Κίσαμο τα σταμάτησαν οι έχθρες και οι προσωπικές φιλοδοξίες. Βαρέθηκα να ακούω ιστορίες για όσα έχουμε χάσει. Πρέπει κάποια στιγμή να καταλάβουμε -όλοι μας- ότι η πόλη αυτή δεν μας ανήκει και δεν έχει μείνει πίσω τυχαία, ούτε από μια φανταστική συνωμοσία όλης την υπόλοιπης Κρήτης γιατί εμείς διαθέτουμε τον ''μέλανα ζωμό'' και θέλουν να μας κλέψουν την συνταγή. Μπορείτε λοιπόν να βγάλετε όσες ανακοινώσεις θέλετε, να κρύψετε επιμελώς το όνομα του Δήμου Κισάμου από όπου θέλετε (εκτός της μελέτης και της έγκρισης χρηματοδότησης που εκεί δεν μπορείτε), να κάνετε ότι μα ότι θέλετε. Δεν θα πέσω ούτε στο επίπεδό σας ούτε θα ασχοληθώ άλλο μαζί σας. Η ιστορία γράφεται καθημερινά, συνήθως όσοι αγωνιούν να αποκτήσουν μια παράγραφο στις εφημερίδες σήμερα δεν αποτελούν μέρος αυτής μετά από καιρό. Κλείνω την τελευταία αυτή τοποθέτησή μου για το θέμα με 2 αποσπάσματα από 2 διαφορετικές ανακοινώσεις υποψηφιότητας. Η πρώτη ανήκει σε εμένα και η δεύτερη στον πρόεδρο του ΝΕΣΚ: 
1. ''Αν -επιτέλους- συνεργαστούμε, πιστέψουμε και προσπαθήσουμε, τίποτα δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιο. Έτσι ''περπάτησα'' τα προηγούμενα 5 πρώτα μου χρόνια στην τοπική αυτοδιοίκηση και έτσι θα συνεχίσω. Με θέληση για συνεργασία και επιμονή. ''
2. '' τα τελευταία 10 χρόνια η δημόσια εικόνα μου σφυρηλατήθηκε μέσα από κόντρες και δημόσιες πολιτικές τριβές. ''
Ας μας κρίνει ο κόσμος. 
Υ.Γ. Κρίμα γιατί πραγματικά δουλέψατε και αξίζατε κάτι πολύ καλύτερο από αυτό που εσείς οι ίδιοι κάνετε στους εαυτούς σας.

Αντιγραμμένο απο την προσωπική του σελίδα του κ. Δερουκάκη στο f/b και κατόπιν άδειας του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: