Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Παρασκευή 17 Μαΐου 2019

ΟΙ ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΜΕΤΡΙΟΦΡΟΝΕΣ ΚΑΙ ΑΠΑΘΕΙΣ ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ!!!

Είναι γνωστό στους πάντες ότι η Κίσαμος χρόνια τώρα συμβάλει τα μέγιστα στην ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος όλης της Κρήτης, αφού 5 κορυφαίοι τουριστικοί προορισμοί βρίσκονται στην περιοχή μας.
Το ερώτημα όμως που παραμένει είναι, τι ακριβώς απολαμβάνει ο πολίτης και τι ο επιχειρηματίας της Κισάμου από την έλευση όλων αυτών των επισκεπτών; 
Μάλλον ότι εκτός των άλλων έχει χάσει και την ομαλή και ανεμπόδιστη πρόσβαση του σε αυτές τις ομορφιές και σαν να μην έφτανε αυτό κάθε χρόνο γίνεται η ζωή και η καθημερινότητα του δυσκολότερη (την περίοδο του θέρους) λόγω του ασφυκτικού πλέον κυκλοφοριακού τόσο εντός όσο και εκτός πόλεως.
- Ένα πρώτο βήμα θα ήταν ο εξορθολογισμός του αριθμού των επισκεπτών ανά προορισμό, σύμφωνα με την δυνατότητα των υποδομών και του οικοσυστήματος.
- Ένα δεύτερο θα ήταν να ασκηθούν ομόθυμα πλέον οι μεγαλύτερες δυνατές πιέσεις στην κεντρική εξουσία, ώστε να εξασφαλιστούν οι αναγκαίες υποδομές.
Σε αυτή τη προσπάθεια θα πρέπει να καταστήσουμε κοινωνό μεταξύ των άλλων και στην τουριστική βιομηχανία της Κρήτης η οποία μάλλον απολαμβάνει τα περισσότερα οφέλη  απ΄ότι όλοι εμείς μαζί. (Μάλιστα χωρίς ανταλλάγματα, βλέπε ΒΟΑΚ)
Το αποφασιστικότερο βήμα όμως θα ήταν να καταστήσουμε σαφές στους ΠΑΝΤΕΣ ότι η  ΚΙΣΑΜΟΣ δεν μπορεί να παριστάνει άλλο τον ρόλο του "Χρήσιμου ηλίθιου της Κρήτης"
Τέλος ένα είναι σίγουρο δεν έχουμε το δικαίωμα να κληροδοτήσουμε στις επόμενες γενιές ένα τόπο με χειρότερες συνθήκες ζωής από αυτόν που παραλάβαμε εμείς ακόμα περισσότερο όταν από όλο αυτό εξυπηρετούνται συμφέροντα ξένα προς την περιοχή μας.
Μαυροδημητράκης Σπύρος  
Δημοτικός σύμβουλος Κισάμου και υποψήφιος Δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό "Κίσαμος πρωτεύουσα δύναμη" του Γιώργου Μυλωνάκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: