Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Δευτέρα 20 Μαΐου 2019

ΠΑΙΖΟΝΤΑΣ ΜΟΝΟ ΜΕ ΑΡΙΘΜΟΥΣ

Φτάσαμε στο φίνις και όπως ξέρετε και θα αντιληφθείτε τις επόμενες μέρες, το παιχνίδι από ομαδικό θα αρχίσει να γίνεται ατομικό με τους υποψηφίους να ρίχνονται στον αγώνα της ατομικής συνεργασίας και στην εύρεση όσο το δυνατόν περισσότερων ψήφων... οι επονομαζόμενοι μονοκούκι.
Σκοπός να μην "ξεφτιλιστούν" πιάνοντας νούμερα μικρά και μη εκλέξιμα. Τα καλά παιδιά βέβαια πάντα θα υπάρχουν μέσα στους συνδυασμούς αλλά είναι λίγα, που σκοπό έχουν ΜΟΝΟ την νίκη του συνδυασμού. 
Από τώρα λοιπόν αρχίζει το κυνήγι του ψήφου σε ατομικό επίπεδο και όλοι ξέρουμε ότι όταν ένας συνδυασμός έχει 8-9 ισάξιους και θα βγουν μόνο οι 4, κάποιοι θα ιδρώνουν και θα ξεϊδρώνουν από τώρα...σκαρφίζοντας ιδέες και κολπάκια, για να μην μείνουν έξω.
Παραδείγματα... στην Ενότητα Ινναχωρίου οι θέσεις είναι 2... δεν υπάρχει περίπτωση να τις πάρει ένας συνδυασμός, οι υποψήφιοι εκάστου συνδυασμού είναι 3 κάποιοι θα μείνουν αναγκαστικά έξω λίγοι ... φυσικά μάχη δεν θα δούμε μιας και η ενότητα είναι μικρή και γνωστοί οι περισσότεροι. Εδώ οι έδρες θα μοιραστούν 1-1 με ενδεχόμενο την μια έδρα να την πάρει η Λαϊκή Συσπείρωση.
Στην Μήθυμνα τα πράγματα είναι και δω ελαφρώς ξακάθαρα οι 6 έδρες θα μοιραστούν από  3-2-1 ως 4-2 με το 5-1 να φαντάζει μακρινό μιας και για να επιτευχθεί θα χρειαστεί ο πρώτος συνδυασμός στην Ενότητα αυτή να πάρει λίγο πάνω από 75% πράγμα με τα σημερινά δεδομένα θεωρείτε αδύνατο. Εδώ κάθε συνδυασμός έχει 9 υποψηφίους και μάλλον κάποια καλά ονόματα θα μείνουν έξω αναγκαστικά.
Και ερχόμαστε στο "σφαγείο", εδώ που όλα κρίνουν και τον νικητή και τους εκλεγμένους, Ενότητα Κισάμου με 19 θέσεις να διεκδικούνται ισάξια... και θολά και ως προς τον πρώτο συνδυασμό αλλά και ως προς τους εκλεγμένους. Εδώ οι καλοί αναλυτές έχουν κατασταλάξει στο 10 -8 -1 ή 11- 7- 1 κάθε συνδυασμός έχει 25 υποψήφιους από τους οποίους οι οι 7 είναι σίγουροι και ψάχνουμε τους υπόλοιπους.
Τώρα  θα θέλατε να σας γράψω και ονόματα που θεωρώ ότι δεν ή θα είναι, δεν χρειάζεται τους ξέρετε... από τους παλιούς πάντως ίσως να μην εκλεγούν 1-2  όχι παραπάνω.
 Μην ξεχάσετε ακόμα τα τρικ της αλλαγής εντοπιότητας... Δηλαδή ένα όνομα που θέλουμε να εκλεγεί αλλά δεν μπορεί επειδή υπάρχουν πολλοί ισάξιοι στην ενότητα του το βάζουμε σε μια άλλη (Ενότητα Κισάμου συνήθως) για να πάρει τους μονούς ψήφους. Αυτός είναι εκλεγμένος από τώρα για όσους με καταλαβαίνουν.
Πάντως θα έχουμε εκπλήξεις ως προς τα ονόματα..και αυτοί που από τώρα πανηγυρίζουν ενδεχομένως να μην είναι και πολύ σίγουροι. 
Υ.Σ Το μόνο που μπορώ να γράψω με βεβαιότητα είναι οτι θα έχουμε 5-6 γυναίκες σίγουρα στο νέο Δημοτικό συμβούλιο ίσως και 7.

Δεν υπάρχουν σχόλια: