Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Δευτέρα 6 Μαΐου 2019

ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΕΙΣ ΔΗΜΟΥ ΚΙΣΑΜΟΥ

Θα ήθελα να ενημερώσω του δημότες του Δήμου μας ότι οι ασφαλτοστρώσεις που τελούνται τις τελευταίες ημέρες εντός του Δήμου, αφορούν την υλοποίηση της μελέτης με τίτλο «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΥΠΟΔΟΜΙΚΩΝ ΟΔΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΙΣΑΜΟΥ 2017». Για την υλοποίηση της ανωτέρω μελέτης, ο Δήμος Κισσάμου, στις 18-12-2018, μετά την τήρηση όλων των προβλεπόμενων στη νομοθεσία των δημόσιων έργων διαδικασιών, σύναψε με τον ανάδοχο του έργου σχετική εργολαβική σύμβαση. Ωστόσο, η άμεση εκτέλεση της σύμβασης έργου ασφαλτόστρωσης των οδών εμποδίστηκε από τις νεροποντές που έπληξαν το Νομό Χανίων τους τελευταίους μήνες.
Θεωρώ αναγκαία την παραπάνω διευκρίνηση προκειμένου να αποφευχθούν εσφαλμένα συμπεράσματα περί πρόθεσης εκτέλεσης έργων, εντός προεκλογικής περιόδου, με σκοπούς ψηφοθηρίας. Οι ενέργειες της δημοτικής αρχής για την ασφαλτόστρωση των οδών του Δήμου μας έχουν αφετηρία πριν το έτος 2017, οπότε και εκπονήθηκε η εν σχετική μελέτη και ουδεμία σχέση έχουν με σκοπούς άλλους πέραν αυτών της βελτίωσης των συνθηκών διαβίωσης των πολιτών του Δήμου μας.
Πρέπει δε να σημειωθεί ότι με τις ενέργειες της Δημοτικής Αρχής επετεύχθη ήδη η εξασφάλιση του ποσού των 900.000, 00 ευρώ για την υλοποίηση του έργου με τίτλο «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΣΧΕΔΙΟΥ ΠΟΛΕΩΣ 2018 ΔΗΜΟΥ ΚΙΣΑΜΟΥ». Η εκπόνηση της μελέτης του παραπάνω έργου έχει ήδη ξεκινήσει, εντός της θερινής περιόδου πρόκειται να ολοκληρωθεί και το έργο να δημοπρατηθεί μετατρέποντας το 60% των χωμάτινων οδών της πόλης μας σε ασφαλτοστρωμένους οδούς.
Με εκτίμηση,
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΙΣΑΜΟΥ
ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΣΤΑΘΑΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: