Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.







Σάββατο 18 Μαΐου 2019

ΔΕΝ ΒΡΗΚΑΝ ΨΕΓΑΔΙ ΟΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΤΕΣ

Την Δευτέρα 13 Μαΐου, έφτασε στα Χανιά για τριήμερη επίσκεψη ο ειδικός επιστήμονας - αξιολογητής του Συμβουλίου της Ευρώπης (CoE) προκειμένου να αξιολογήσει τον Εθνικό μας Δρυμό της Σαμαριάς για την ανανέωση του διπλώματος Α’ κατηγορίας για ένα τριήμερο.
Ο Εθνικός Δρυμός Σαμαριάς είναι η μοναδική περιοχή στη Χώρα μας που φέρει την τιμητική διάκριση του Ευρωπαϊκού Διπλώματος Α’ κατηγορίας για τις Προστατευόμενες Περιοχές, από το 1979. Η αναγνώριση της μοναδικότητας του Εθνικού Δρυμού από έναν θεσμό όπως το Συμβούλιο της Ευρώπης αποτελεί τιμή για την Κρήτη και τη Χώρα μας, ενώ ταυτόχρονα του προσδίδει διεθνές κύρος και αναγνώριση. 
Η αξιολόγηση τέλειωσε χθες και το αποτέλεσμα θα γίνει λίαν συντόμως γνωστό, έμαθα όμως οτι οι αξιολογητές δεν βρήκαν ψεγάδι.... και  παρέδωσαν λευκή κόλα χαρτιού!
Αυτά για να καταλάβουμε οτι φορέα διαχείριση πρέπει να κάνουμε και εμείς μιας και η Natura μας είναι σε κακά χάλια... μας αρέσει δεν μας αρέσει. Φορέα διαχείριση με χίλια γκάζια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: