Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 7 Μαΐου 2019

ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑ Η ΩΡΑ

Παίζοντας με τους αριθμούς...ή καλύτερα διαβάζοντας τους ψήφους στις δυο εκλογικές αναμετρήσεις του Μάη του 2014.
Εδώ στην Ενότητα της Κισάμου, κρίθηκε η νίκη του νυν Δημάρχου κ. Σταθάκη στις εκλογές του 2014, που κατάφερε να καλύψει ένα τεράστιο ποσοστό και να βρεθεί νικητής την 2η Κυριακή στις 25 Μαΐου 2014.
Όπως βλέπουμε στα πινακάκια και αφήνοντας κατά μέρους τα ποσοστά ο κ. Μυλωνάκης πήρε μόλις 5 ψήφους την 2η Κυριακή παραπάνω, ενώ αντίθετα ο κ. Σταθάκης 852.
 Στα Εννιά Χωριά 38 λιγότερους από την 1η Κυριακή πήρε ο κ. Μυλωνάκης ενώ αντίθετα ο κ. Σταθάκης πήρε 448 παραπάνω σχεδόν όλους του κ. Αννουσάκη.
 Τα ίδια και στην Ενότητα της Μηθύμνης 27 λιγότερους ο κ. Μυλωνάκης την 2η Κυριακή και 280 παραπάνω ο κ Σταθάκης παίρνοντας μάλιστα παραπάνω από τους μισούς του τρίτου συνδυασμού.
Με απλά λόγια τώρα που δεν υπάρχει τρίτος συνδυασμός ένα ποσοστό φυσιολογικά θα πάει προς Λαϊκή Συσπείρωση αλλά το υπόλοιπο που;
Δύσκολο να γίνουν προβλέψεις λοιπόν και το ζητούμενο σε αυτές τις εκλογές που για να πάμε σε δεύτερη Κυριακή φαντάζει μακρινό αλλά όχι αδύνατο, είναι πόσο απογοητεύτηκαν ή όχι αυτοί που ψήφισαν την δεύτερη Κυριακή τον κ. Σταθάκη και δεν άνηκαν στην καθαρή δύναμη του.
Δηλαδή οι ψηφοφόροι του τρίτου πόλου που ήταν το 2014, 2228 ψηφοφόροι ή το 24% περίπου των ψηφισάντων....που στην Ενότητα της Κισάμου..πήγανε πολύ μονόπλευρα.!!!!


Να και ένα-δυο κτυπητά παραδείγματα ...
Την πρώτη Κυριακή υπήρχαν χωριά που έδωσαν το μεγάλο προβάδισμα στον συνδυασμό του κ. Μυλωνάκη αλλά την επόμενη Κυριακή πήγαν στα χέρια του κ. Σταθάκη!!
Στην ενότητα Ιναχωρίου
Βλάτος         Α' Κυριακή 40.10% Μυλωνάκης         Β' 65.14% Σταθάκης
Έλος            Α' Κυριακή 44.76% Μυλωνάκης         Β' 52.26% Σταθάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια: