Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.







Παρασκευή 17 Μαΐου 2019

ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑ Η ΩΡΑ

Κυκλοφόρησαν σε φυλλάδιο και οι προγραμματικές δηλώσεις του νυν και υποψηφίου Δημάρχου κ. Σταθάκη και όπως είχα πει θα τις μελετούσα για να δω πως θα βαδίσει αν εκλεγεί την επόμενη τετραετία. 
Στα πλάνα λοιπόν του συνδυασμού "Κίσαμος Πορεία Ανοδική" με πρώτο και καλύτερο έργο είναι ο ταμιευτήρας λιμνοδεξαμενής Σφηναρίου, η αναβάθμιση του σχολικού συγκροτήματος των Λυκείων, κατασκευή αθλητικών έργων, ολοκλήρωση δρόμων σχεδίου πόλης, αγροτική οδοποιία, επέκταση βιολογικού, ΚΕΠ Υγείας, τηλεφωνική γραμμή υποστήριξης νέων και προσβασιμότητα σε παραλίες ατόμων ΑμεΑ
Είναι υποσχέσεις υγροποιήσιμες, λείπει το μεγάλο έργο, αλλά και εδώ όπως και στο πρόγραμμα του κ. Μυλωνάκη (ορισμένα έργα είναι ίδια), λείπει η συγκοινωνιακή μελέτη, λείπει το μεγάλο βάσανο της πόλης η ζώνη επαφής και φυσικά καμία νύξη για την παράκαμψη της πόλης.
Βέβαια ενδεχομένως ορισμένες δεσμεύσεις να λείπουν από τα φυλλάδια των συνδυασμών για να μην "κλαπούν" από τους αντιπάλους (το άκουσα και αυτό) ίσως να υπάρχει εντολή να παρουσιάζονται σταδιακά από υποψηφίους συμβούλους (πρωτάκουστο αλλά το είδαμε) και να μην μπαίνουν στο γενικό φυλλάδιο, τέλος ίσως για πρώτη φορά το καλάθι των "θα" να μίκρυνε υπό το βάρος ότι είναι αδύνατον σε μια τετραετία να γίνουν όλα όσα χρειαζόμαστε.
- Η αλήθεια είναι ότι εμείς εδώ στην Κίσαμο το ομορφότερο μέρος της γης, δεσμευόμαστε πάντα, για τα πάντα και πολύ εύκολα, που όμως δεν έχουν κανένα αντίκτυπο στην πορεία των εκλογών.. σας το λέω από πείρα αυτό... κανένας μας και εγώ μέσα σε αυτό, δεν ψηφίζει τον τάδε δήμαρχο γιατί δεσμεύτηκε, έταξε, υποσχέθηκε.. ψηφίζουμε με τα δικά μας κριτήρια και δεν έχουν να κάνουν, ούτε με ντιμπέιτ, ούτε με εξαγγελίες, ούτε με δεσμεύσεις..
και όποιος έχει αντίθετη άποψη ..να την ακούσουμε.
Λίγα έργα λοιπόν υλοποιήσημα για να γίνουν ...γιατί η προσμονή τόσα χρόνια μας έκανε δύσκολους...πολύ δύσκολους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: