Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.







Παρασκευή 3 Μαΐου 2019

ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΗΤΑΝ ΣΤΑ ΠΛΑΝΑ ΤΩΝ ...ΑΛΛΑ!!

 Το έχουμε ξαναπεί, το έχουν γράψει όλοι, με πρώτους και καλύτερους όσους έχουν μπει στο Μουσείο Κισάμου, δεν είναι μυστικό, είναι ένα από τα καλύτερα μικρά Μουσεία της Ελλάδος, με τρομερά ευρήματα και φυσικά πολύ ιστορία. Μια ιστορία διαχρονική που ξεκινάει από τα κλασικά χρόνια και φτάνει ως και πρόσφατα, τα βυζαντινά και βενετσιάνικα. 
Δυστυχώς όμως είναι και από τα λίγα μουσεία που δεν συμπεριλαμβάνονται σε οργανωμένες εκδρομές. Είναι απο τα λίγα Μουσεία που μένουν εκτός, αν και στην Κίσαμο καθημερινά έρχονται πάνω από 30-40 οργανωμένες εκδρομές, προς τους θαλάσσιους παραδείσους μας. Θα μπορούσε να ήταν μέσα στα πλάνα όλων αυτών που πουλάνε, όχι την άνεση του λεωφορείου, αλλά τις ομορφιές μας, όμως συνεχίζουν να μην είναι και οι λόγοι έχουν αναλυθεί και με το παραπάνω τα τελευταία χρόνια.
Θα ήταν μάλιστα μια καλή αρχή να μπει και ο τουρίστας που δεν μας ξέρει, αλλά ενθουσιάζεται με Μπάλο-Ελαφονήσι και Φαλάσαρνα, στην πόλη. Σήμερα μας περνούν με ταχύτητα ούτε μα δίνουν σημασία και φυσικά με το χάλι του κεντρικού μας δρόμου δεν έχουν και όρεξη να μας ξαναεπισκεφτούν. 
Δεν είναι στο χέρι μας να μπει στο πρόγραμμα των εκδρομών προς την Κίσαμο, αλλά μια προσπάθεια πρέπει να γίνει, ειδικά σε αυτούς που μας περνάνε σαν τρελοί καθημερινά μεταξύ 9 και 10 το πρωί.
Επ' ευκαιρίας το Μουσείο Κισάμου μπήκε στα Μουσεία που πλέον θα είναι ανοιχτά καθημερινά πλην Τρίτης από τις  08.30 έως και 18.30 το απόγευμα... για να πάνε να το δουν και οι ντόπιοι...

Δεν υπάρχουν σχόλια: