Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.







Δευτέρα 13 Μαΐου 2019

ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑ Η ΩΡΑ

Διαβάζοντας αναλυτικά και με πολύ κόπο να καταλάβω τις επιστολές των υποψηφίων Δημάρχων χθες Κυριακή, αναρωτήθηκα τι φταίμε εμείς οι πολίτες, οι δημότες, αλλά και τι κερδίζουμε σε αυτό ανελέητο σφυροκόπημα εκατέρωθεν. 
Επειδή δεν μπορούμε να κάνουμε και αλλιώς, κάποιος πρέπει να διοικήσει αυτόν τον Δήμο και επειδή την χρονική στιγμή δεν υπάρχει άλλος που να θέλει, ένας εκ των δυο θα διοικήσει, ας καταλάβουν ότι τους πολίτες δεν τους ενδιαφέρουν ποιος είναι καλύτερος στις επιθέσεις, αλλά τους ενδιαφέρει και θέλουν....να ακούσουν, να διαβάσουν να καταλάβουν και να επιλέξουν όσοι έμειναν ακόμα αναποφάσιστοι, τον καλύτερο.
Διαβάζω σε μια επιστολή... για το πρόγραμμα των συνδυασμών... και αναρωτιέμαι!! Που είναι άραγε αυτό και πότε θα το δώσουν στον λαό; Το κρατάνε μυστικό; Δεν το τύπωσαν, χάλασε το φωτοτυπικό; Τι συμβαίνει άραγε και γιατί οι υποψήφιοι του κάθε συνδυασμού δεν παίρνουν καμιά 100αριά προγράμματα και να ξεχυθούν στους δρόμους να το μοιράσουν; Τι περιμένουν;
Οι στόχοι, οι δεσμεύσεις.. το περίφημο συμβόλαιο με τον λαό...μένει ακόμα σε κάποιο συρτάρι... ενδεχομένως να κάνω λάθος και να έχει τυπωθεί, ίσως και να έχει μοιραστεί και μάλλον εξ ατυχίας δεν το βρήκαν οι αναποφάσιστοι ακόμα για να το διαβάσουν.
Κάποτε το μοίραζαν στα καφενεία, στα μαγαζιά, ήταν η μόνη επαφή, συν το μπαλκόνι, με τον λαό.. σήμερα υπάρχουν πάμπολλα μέσα, χρηματοδοτούμενα και μη, δικά μας και δικά τους, γρήγορα και με ικανότητα να αναλύουν κάθε λέξη και δέσμευση, εντούτοις το συμβόλαιο με τον δημότη ακόμα μένει κρυφό...
Σε μια περιοχή που κακά τα ψέματα έχει μείνει πίσω και δεν φταίνε σε αυτό μόνο οι υποψήφιοι δήμαρχοι, αλλά και μεις, ο Δήμαρχος θα έπρεπε να βγαίνει με τις δεσμεύσεις του, τον προγραμματισμό του, με τις συνεργασίες του, τις συγκρούσεις του και φυσικά για τα πιστεύω του, που πρέπει να είναι εναρμονισμένα με τα δικά μας των δημοτών. Δυστυχώς αυτό δεν συμβαίνει... και το αποτέλεσμα το ξέρετε. 
Ανταλλάσσουμε επιστολές.... για να δούμε ποιος είναι ο καλύτερος!!




Δεν υπάρχουν σχόλια: