Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.







Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2019

ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Περιφέρεια Κρήτης και Δήμος Αποκορώνου (λέγε με Κουμάκη) συνεργάστηκε με την Paths of Greece για την υλοποίηση του πρώτου ολοκληρωμένου δικτύου πεζοπορικών διαδρομών στα Χανιά (εκτός του Ε4). Μάλιστα προ καιρού υπέγραψαν σύμβαση που αφορά χρηματοδότηση, ύψους 238.000 ευρώ, για 10 κυκλικές διαδρομές συνολικού μήκους 120 km στον Αποκόρωνα. 
Εμπνευστής του Paths of Greece, Μονοπάτια της Ελλάδος, ο Φοίβος Τσαραβόπουλος, γιος του αγαπητού φίλου και μόνιμου αρχαιολόγου των Αντικυθήρων Άρη Τσαβαρόπουλου, ο όποιος έχει την γενική εποπτεία και λειτουργία της Paths of Greece και ξανάφερε την ζωή σε ξεχασμένα πανέμορφα μονοπάτια της Ελλάδος προσελκύοντας χιλιάδες τουρίστες που αγαπούν τον πεζοπόρο τουρισμό.
Δεν θα πω ότι είναι επιτακτική ανάγκη να τον φέρουμε ως εδώ αλλά θα πω ότι όσο καθυστερούμε χάνεται μια τεράστια ευκαιρία για τον τουρισμό της περιοχής μας.
Πάντως όπως μαθαίνω στα επόμενα πλάνα της Περιφέρειας είναι αυτή η εφαρμογή που φτιάχτηκε στον Αποκόρωνα να ετοιμαστεί και για το Σέλινο, τον Πλατανιά, την Κίσαμο και τα Σφακιά. 
τα 10 κυκλικά μονοπάτια του Αποκόρωνα

Ας ελπίσουμε ότι θα προλάβουμε και θα βρούμε τα ξεχασμένα και παραμελημένα μονοπάτια μας, αν και τόσα χρόνια οι μπουλντόζες έχουν κάνει τεράστια καταστροφή σε αυτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: