Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2019

ΤΕΛΙΚΑ ΑΛΛΟ ΧΑΝΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ...

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στην Αντιπεριφέρεια Χανίων, προκειμένου να συζητηθεί το κατά πόσο είναι εφικτό να βρεθούν άμεσα λύσεις για την αποκατάσταση των ζημιών από το πέρασμα της κακοκαιρίας. Ακόμη και το γεγονός ότι κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ουσιαστικά όλος ο νομός, ώστε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες, και πάλι είναι πολύ δύσκολο να υπάρξει άμεσο ξεκίνημα ουσιαστικών εργασιών αποκατάστασης....γράφουν τα ΜΜΕ των Χανίων.
Να τι είπε και ο Σταύρος Αρναουτάκης – Περιφερειάρχης Κρήτης στην σύσκεψη:
- Είχαμε μία άμεση συνεργασία και πρέπει να δούμε πως θα γίνει η αποκατάσταση των ζημιών. Είναι πολύ μεγάλες και γι’ αυτό γίνεται η συνάντηση σήμερα να δούμε τι θα κάνουμε. Εμείς έχουμε μία ολοκληρωμένη πρόταση για την αποκατάσταση του οδικού δικτύου, αλλά πρέπει να δούμε πως γίνονται οι μελέτες, ώστε να προχωρήσουμε σε ένα συγκεκριμένο σχεδιασμό. Έχω μιλήσει με τους γραμματείς των συναρμόδιων υπουργείων και ευελπιστώ ότι το ποσό που θα πάρουμε θα είναι μεγάλο.
- Το ποσό παίξει σημασία τελικά γιατί όπως πάνε δεν πρόκειται να δούμε να φτιάχνονται οι δρόμοι και τα γεφύρια που καταστράφηκαν σύντομα. Τα χωριά τα αποκλεισμένα πότε θα ανοίξουν τους δρόμους;
Για τον ΒΟΑΚ
- Έχει δοθεί εντολή και είναι εδώ το γεωτρύπανο, ώστε να δοθούν οι απαντήσεις και να λυθεί οριστικά το θέμα. Αν δεν υπάρξουν οριστικές λύσεις, δε μπορεί να ανοίξει ο δρόμος.
Θα δούμε τι χρειάζεται άμεσα, αλλά υπάρχει και μία διαδικασία μέσω διαγωνισμών. Όταν υπάρχει έκτακτη ανάγκη, οι διαδικασίες συντομεύονται, αλλά πρέπει να δούμε ποιο είναι το καλύτερο αποτέλεσμα.
- Μην περιμένετε να ανοίξει ο δρόμος με απλά λόγια, μιας και οριστικές λύσεις δεν μπορούν να δοθούν απο την μια στιγμή στην άλλη, και φυσικά όταν δεν υπάρχουν άνθρωποι να αναλάβουν τις ευθύνες. Ποιανού είναι τελικά ο ΒΟΑΚ;
Δυστυχώς άλλο Χανιά και άλλο Ηράκλειο ..και καθημερινά το βλέπουμε, το αντιλαμβανόμαστε, το ζούμε.
Η επόμενη κακοκαιρία θα αποκλείσει και την Κίσαμο οριστικά, μιας και στο Μελισσουργειό η καθίζηση καθημερινά μεγαλώνει... τότε θέλω να δω τι θα πουν οι υπεύθυνοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: