Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΚΙΣΑΜΟΥ


Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου του Αθλητικού Ομίλου Κισάμου, αισθανόμαστε την ανάγκη, μετά τα πρόσφατα γεγονότα που έλαβαν χώρα μετά τη λήξη της συνεργασίας του Σωματείου, που νόμιμα εκπροσωπούμε, με τον προηγούμενο προπονητή στίβου, να κάνουμε μια σύντομη αναφορά στο έργο του σωματείου καθώς και να σας ενημερώσουμε σχετικά με ορισμένα θέματα.
Αρχικά, θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι ο Αθλητικός Όμιλος Κισάμου αποτελεί έναν σύλλογο – θεσμό με εθελοντικό χαρακτήρα, ο οποίος είναι πάνω από τα πρόσωπα που απαρτίζουν το εκάστοτε Διοικητικό Συμβούλιο, κάτι που αποδεικνύεται από την εικοσαετή και πλέον παρουσία του στα αθλητικά δρώμενα της Κισάμου. Όλα αυτά τα χρόνια έμπρακτα έδινε και συνεχίζει να δίνει ίσες ευκαιρίες σε νέους αθλητές, προπονητές και ανθρώπους που επιθυμούν να ασχοληθούν με τον αθλητισμό. Επιπρόσθετα, ο Αθλητικός Όμιλος Κισάμου είναι το μοναδικό σωματείο στην Κίσαμο, το οποίο διαθέτει αθλητική αναγνώριση από το Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού και είναι το μόνο εγκεκριμένο από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Στίβου.
Θα θέλαμε να υπογραμμίσουμε ότι καθ’ όλη την διάρκεια της λειτουργίας του ο Αθλητικός Όμιλος Κισάμου δραστηριοποιείται τόσο σε τομείς που σχετίζονται με την ανάδειξη και πρόοδο του αθλητισμού στην Κίσαμο, όσο και την κοινωνική προσφορά.
Με πρωτοβουλίες του Διοικητικού Συμβουλίου του Αθλητικού Ομίλου Κισάμου ολοκληρώνεται το έργο της τοποθέτησης ταρτάν στο Δημοτικό Στάδιο Κισάμου, που πρόκειται να δώσει πνοή στον αθλητισμό της περιοχής, μετατρέποντας ένα «στάδιο χωράφι» κατά την άποψη μερικών, στο δεύτερο με ταρτάν στάδιο στο νομό, ενώ προχωρά και η αναβάθμιση του αγωνιστικού χώρου. Επίσης, είναι απαραίτητο να αναφερθούμε και στην καθιέρωση μεγάλων διοργανώσεων, όπως ο «Δρόμος Κισάμου» και η διοργάνωση του Παγκρήτιου πρωταθλήματος σκάκι, δράσεις που κάνουν ευρύτερα γνωστή την Κίσαμο και πόλο έλξης επισκεπτών. Παράλληλα, η κοινωνική προσφορά συνεχίζει αδιάλειπτα να αποτελεί προτεραιότητα για τον Αθλητικό Όμιλο Κισάμου, καθώς η συμπαράσταση σε λιγότερο προνομιούχους συμπολίτες μας θεωρούμε έμπρακτα ότι είναι αδιαμφισβήτητο καθήκον. Πρόσφατα παραδείγματα είναι η διοργάνωση Διήμερου Φιλανθρωπικού Αγώνα Σκακιού, τα έσοδα του οποίου διατέθηκαν για την υποστήριξη των δομών του Αννουσάκειου Ιδρύματος, αλλά και η Συνδιοργάνωση Μουσικής Βραδιάς με την Ερανική Επιτροπή Ανεγέρσεως Ι. Ν. Αγίου Νικηφόρου του Λεπρού με σκοπό την συγκέντρωση χρημάτων για την αποπεράτωση του ναού.
Στο σημείο αυτό είναι αναγκαίο να τονιστεί ότι οι προπονητές των αθλητικών σωματείων στην Ελλάδα είθισται να απασχολούνται σε αυτά με συμβάσεις ορισμένου χρόνου. Σε αντίθεση με τα παραπάνω, που αποτελούν την συνήθη πρακτική, ο Αθλητικός Όμιλος Κισάμου απασχολούσε προπονητή, με σύμβαση αορίστου χρόνου μειωμένου απογευματινού τετράωρου ωραρίου καταβάλλοντας κανονικά μισθούς και κατά τους θερινούς μήνες, που ο όμιλος δεν είχε δραστηριότητα, γεγονός που προκάλεσε οικονομικά προβλήματα στο σωματείο. Εκ του λόγου αυτού, για να είναι βιώσιμο το τμήμα του στίβου, του προτάθηκε να προσαρμοστούν οι αποδοχές του βάσει του πραγματικού χρόνου εργασίας του, όπως ο νόμος ορίζει, την οποία ούτε δέχτηκε αλλά ούτε έκανε δική του αντιπρόταση, με αποτέλεσμα τη λύση της συνεργασίας μας. Δυστυχώς, μετά τα πρόσφατα γεγονότα, το Διοικητικό Συμβούλιο του Αθλητικού Ομίλου Κισάμου συνειδητοποιεί ότι αυτή η αδιάλλακτη στάση του οφειλόταν σε μεθοδευμένες ενέργειες, που είχαν ξεκινήσει πολύ καιρό πριν την απομάκρυνσή του και τα κίνητρα αυτών είναι υπό διερεύνηση.
Κλείνοντας οφείλουμε να σας ενημερώσουμε σχετικά με τον κανονισμό του Συνδέσμου Ελληνικών Γυμναστικών Αθλητικών Σωματείων (ΣΕΓΑΣ) για τα δελτία των αθλητών. Είμαστε- πρώτα απ’ όλα ηθικά- υποχρεωμένοι να καταστήσουμε γνωστό ότι τα δελτία των αθλητών έχουν δοθεί στον Αθλητικό Όμιλο Κισάμου για τους αθλητές του. Ως εκ τούτου, βάσει του κανονισμού και χωρίς ευθύνη του Α.Ο. Κισάμου, οι αθλητές δεν θα μπορέσουν να αγωνιστούν κατά την παρούσα αγωνιστική χρονιά, εφόσον δεν ανήκουν στον Αθλητικό Όμιλο Κισάμου. Ωστόσο, θέλουμε να καταστήσουμε σαφές και το γεγονός ότι επιθυμούμε όσα παιδιά διαθέτουν δελτίο με τον Αθλητικό Όμιλο Κισάμου να συνεχίζουν να αγωνίζονται για λογαριασμό του σωματείου μας, προκειμένου να τους δοθεί η ευκαιρία να συμμετάσχουν σε μεγάλες διοργανώσεις και να γνωρίσουν τις χαρές και τις συγκινήσεις που προσφέρει ο αθλητισμός.
Η οικογένεια του Αθλητικού Ομίλου Κισάμου περιμένει τους αθλητές της στο αναβαθμισμένο Δημοτικό Στάδιο Κισάμου, τη νέα αθλητική χρονιά.
Με εκτίμηση,
Εκ του Διοικητικού Συμβουλίου

Δεν υπάρχουν σχόλια: