Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2018

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΚΟΥΣ-ΚΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑ Η ΩΡΑ

Μάλιστα τα νέα παρόλο που τα στόματα είναι ερμητικά κλειστά διαρρέουν...εύκολα.
Φαγωμάρα έπεσε στον συνδυασμό που λένε ότι θα έκανε περίπατο στην Κίσαμο... δεν προλαβαίνουν να κλείνουν τους υποψηφίους και αμέσως μετά να τους θάβουν ποικιλοτρόπως. Μάλιστα τελευταία απόκτησαν και μέντορα που θα προτείνει ποιοι πρέπει να πάνε στο σπίτι τους ... το γνωστό ξεσκαρτάρισμα του συνδυασμού. Μάλιστα κάπως έχει ξεκινήσει, γιατί όπως λένε, κάποιοι πολύ κολλητοί ήταν η αιτία της προηγούμενης ήττας τους. Φυσικά για να κρατούν ισορροπίες βρίσκουν ανθρώπους που θα αντικαταστήσουν τα "καμμένα" χαρτιά από το ίδιο σπίτι ...παιδιά, αδελφούς γυναίκες κλπ. Μεγάλο γατόνι ο μέντορας....
Σε ένα άλλο, υπό ίδρυση συνδυασμό, για να μην μπερδεύεστε, μάλλον ο επικεφαλής θα είναι Κισαμίτης, πολιτικό πρόσωπο, με πείρα στην αυτοδιοίκηση, διαμένων στα Χανιά. Εκεί έχουν αποφασίσει να στραφούν και να τον πιέσουν οι τοπάρχες, αφού ο ντόπιος υποψήφιος που θέλει δεν έχει την αποδοχή του κόμματος εξ ολοκλήρου.
Κάτι άλλα ονόματα που ακούγονται είναι προς κατανάλωση, αλλά μην σας φανεί και με το νέο εκλογικό σύστημα να τα δούμε να κατεβαίνουν μόνα τους... Ευκαιρία να μετρήσουν και τις δυνάμεις τους και εκτός καφενείου. 
Τέλος η δημοτική αρχή δεν βιάζεται περιμένει να δει που θα καταλήξουν οι αντίπαλοι, αυτή έχει σκοπό να κάνει έργο...ότι προλάβει, ώστε να δείξει ότι παρ΄όλες τις αντιξοότητες κατάφερε κάτι παραπάνω από τους προηγούμενους που η αλήθεια είναι ότι έφυγαν γρήγορα και με λίγα χρόνια στην καρέκλα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: