Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2018

ΒΡΕΘΗΚΕ ΝΑΡΚΗ ΤΟΥ Β' ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ

Με μια λιτή ανακοίνωση το Λιμενκό κάνει γνωστό τα ακόλουθα:
"Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Κισάμου ότι στην θαλάσσια περιοχή Πλάκας Κισάμου ιδιώτης εντόπισε, κατά τη διάρκεια υποβρύχιας δραστηριότητας, νάρκη μήκους δύο μέτρων και διαμέτρου εξήντα εκατοστών περίπου, σε απόσταση είκοσι μέτρων από την ακτή και σε βάθος δύο περίπου μέτρων.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή ενημερώθηκε η Ναυτική Διοίκηση Αιγαίου για τις δικές της ενέργειες."
Εμείς έχουμε φώτο της νάρκης που δεν είναι 2 μέτρα γιατί αν ήταν δυο μέτρα θα κουβεντιάζαμε για παγκόσμιο ρεκόρ, αλλά 20 εκατοστά.
Τέλος πάντων στο Τελωνείο αριστερά και δεξιά απο την παλιά προβλήτα πάντα υπήρχαν μικρές και μεγάλες οβίδες απο τον βομβαρδισμό της προβλήτας με το φεύγα των Γερμανών αλλά και απο καΐκια που βυθίστηκαν και είχαν οπλισμό και πυρομαχικά. Μάλιστα τέλη του 80 μετά απο μια γερή φουρτούνα ο συγχωρεμένος Δημήτρης Πασαλάρης είχε βρει θαμμένες στην άμμο πάνω απο 100 οβίδες που τις έσκασαν πυροτεχνουργοί του Ναυτικού τότε..
Μπράβο στον ιδιώτη (Ιάκωβο Μπατσάκη) που κατάφερε να την βρει και να την ασφαλίσει έως ότου την παραλάβει η Ναυτική διοίκηση και την αφοπλίσει. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: