Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2018

ΠΑΛΕΥΟΥΝ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΔΕΔΙΣΑ

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Χανίων με πρωτοβουλία του Τάσου Βάμβουκα ήταν καλεσμένοι οι δήμαρχοι του Νομού σχετικά με το μέλλον της ΔΕΔΙΣΑ.
 - Ο Δήμαρχος Χανίων ζήτησε την συμμετοχή όλων των δήμων της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων στην επιχείρηση ΔΕΔΙΣΑ, ως μελών της πλέον και να διαθέσει δωρεάν στους υπόλοιπους δήμους, ένα ποσοστό μετοχών του το οποίο πλησιάζει περίπου το 5%, ώστε να μπορούν να συμμετέχουν στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας. Έτσι θα ισχυροποιήσουμε το αίτημά μας να παραμείνουμε αυτόνομοι και να δηλώσουμε ξεκάθαρα ότι όλοι οι δήμοι που βρισκόμαστε στην περιφερειακή ενότητα Χανίων συμφωνούμε να είναι η ΔΕΔΙΣΑ ο φορέας εκείνος που θα διαχειρίζεται τα απορρίμματά μας. 
(Έως τώρα μέτοχοι είναι ο Δήμος Χανίων και ο Δήμος Πλατανιά)
Στην πρόταση του Δημάρχου Χανίων δεν συμφώνησε ο δήμος Κισάμου με τον κ. Σταθάκη να καταθέτει αντιπρόταση.  
- Ο Δήμαρχος Κισάμου κ. Σταθάκης είπε οτι "πρόκειται για κάτι που έπρεπε να έχει υλοποιηθεί χρόνια τώρα, να συμμετέχουν δηλαδή όλοι οι δήμοι στην ευθύνη της διαχείρισης των απορριμμάτων στα Χανιά. Υποστηρίζουμε ότι πρέπει να υπάρχει ένας φορέας διαχείρισης στον νομό Χανίων και όχι ένας σε επίπεδο Κρήτης. Όμως η παραχώρηση των μετοχών από τον δήμο Χανίων στους υπόλοιπους δήμους πρέπει να είναι από την αρχή στο ποσοστό που αναλογεί βάσει πληθυσμού του κάθε δήμου και όχι μόνο μια μετοχή με αποτέλεσμα στην επόμενη φάση οι δήμοι να κληθούν να πληρώσουν γι' αυτή την παραπάνω αύξηση. Σε διαφορετική περίπτωση να υπάρξει δωρεά μιας μετοχής αλλά με δυνατότητα εκπροσώπησης των δήμων ώστε να υπάρχει συνολική φωνή του νομού στη διαχείριση και λύση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν όλοι οι δήμοι και τώρα δεν μας ακούει κανείς. Διαφορετικά ως δήμος Κισάμου δεν θα δεχτούμε αυτή τη δωρεά, τουλάχιστον αυτό θα προτείνω στο Δ.Σ. και θα εξετάσουμε άλλες λύσεις. Ήρθαμε εδώ πιεστικά για να μας πουν ότι δεν υπάρχει χρόνος διαβούλευσης και συζήτησης άρα πρέπει να αποφασίσουμε σήμερα για να λυθεί ένα πρόβλημα που ενδεχομένως αφορά στη συγχώνευση όλων των ΦΟΔΣΑ της Κρήτης. Δεν θα δεχτούμε να μας πει κανείς ότι έχουμε την ευθύνη εμείς στο παρά ένα γι' αυτό που μπορεί να συμβεί. Είμαστε ξεκάθαροι!! 
Και προτείνουμε να μας παραχωρείτε ευθύς εξαρχής το ποσοστό που μας αναλογεί βάσει νόμου ώστε να έχουμε νόμιμη εκπροσώπηση στο Δ.Σ. ή μας παραχωρηθεί μια μετοχή με εκπροσώπηση όμως και ας γραφτεί ξεκάθαρα στην απόφαση ότι σε περίπτωση εκποίησης οι μετοχές που θα έχουμε λάβει δωρεάν θα επιστραφούν στον δήμο Χανίων χωρίς να ζητήσουμε κάποια αποζημίωση."

Δεν υπάρχουν σχόλια: